radzik71 Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Witam, jestem ciekaw ile realnie waży mój rower, słyszałem o patentach z włażeniem na wagę łazienkową i potem braniem go na ręce, ale moja łazienkowa waga ma rozbieżności do 0,5kg w pokazywaniu mojej wagi, więc średnio mnie taki pomiar by satysfakcjonował.Także gdyby ktoś miał jakąś taką podwieszaną i nie miałby nic przeciwko, żebym którego dnia podjechałem, zdjął światełka i inne bzdety i sobie zważył to byłbym super dźwięczny
Gruney Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 To znaczy, że stajesz na swoją wagę 2 razy (raz za razem) i pokazuje 2 różne wyniki? Jak tak to kup nowa wagę łazienkowa. A pomiar względy na tych wagach jest dużo dokładniejsze niż bezwzględny. Czyli ważysz siebie z rowerem, później siebie, odejmujesz te wyniki i dostajesz wagę roweru plus minus 50g. Więcej Ci nie trzeba. Wysłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk
dzieniol Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Myślę, że łatwiej będzie podjechać do któregoś lepszego sklepu rowerowego. Na pewno na Hallera 182 mają dobrą wagę. Jak nie podjedziesz w godzinach szczytu to pewnie nie będzie problemu ze zważeniem
radzik71 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Napisano 7 Lipca 2013 To znaczy, że stajesz na swoją wagę 2 razy (raz za razem) i pokazuje 2 różne wyniki? Jak tak to kup nowa wagę łazienkowa. Dokładnie tak. Tylko po co mi nowa waga, skoro jedyny z niej użytek taki, że potrzebuję zważyć rower? Ale tak czy siak spróbuję. Spróbuję kilka razy i zobaczę jakie będą rozbieżności. Myślę, że łatwiej będzie podjechać do któregoś lepszego sklepu rowerowego. Na pewno na Hallera 182 mają dobrą wagę. Jak nie podjedziesz w godzinach szczytu to pewnie nie będzie problemu ze zważeniem To jest ciekawy pomysł. Przeszło mi to nawet przez myśl, tylko nie wiedziałem właśnie gdzie ew. mogą taką wagę mieć...
MixingHead Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Juz ci Gruney podał przepis. Jeżeli waga za każdym razem pokazuje co innego to jest do niczego. Jeżeli nie to ważysz się z rowerem i bez, wystarczy raz (w sensie że nie musisz tego ileś razy powtarzać). Nie ma co kombinować, wystarczy uwierzyć w matematykę.
radzik71 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Napisano 7 Lipca 2013 No właśnie pokazuje różnie. Rozbieżności dochodzą do 0,5kg...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.