mklos1 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Podejrzanych userów/aukcje należy zgłosić do Allegro. Zdania na temat BS są podzielone. Z tego co pamiętam kupowałem u nich dwa razy. Ogólnie wrażenie dobre. Ale ja zawsze zamawiam za pobraniem, wtedy sprzedający nie może sobie wziąć kasy i "ciąć w narząd" przez nie wiadomo ile czasu, bo póki ja nie dostanę towaru, on nie dostanie kasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Cos cisza w temacie, mozna by tak podbić temat by wiecej ludzi wiedziało czym jest bikestacja Tapatalk iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Bikestacja to trochę cwianiaki. Wielu rzeczy nie maja na stanie, ale to jestem w stanie zrozumieć. W takim kraju zyjemy, że niekomu nie opłaca się ryzykować trzymaniem towaru na stanie. Do wielu sklepów dzowniłem o różne graty i sytuacja wcale dużo lepsza nie jest. Okey, ale z tym podbijaniem to jest praktyka nieuczciwa. Powinni się dobrze zastanowić za ile chcą przedmiot sprzedać, a a nie takie robienie w bambuko. Nie mam jeszcze o nich złej opinii, ale biorąc pod uwagę opinie innych, staram sie u nich kupować ostrożnie, najpierw wymieniając maile, a później zamawiając za pobraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 W ramach ciekawostki powiem, ze chyba maja nowego podbijacza, bo pojawil sie osobnik: C...9 (0). Wspominana wczesniej reba http://allegro.pl/amortyzator-rock-shock-reba-rl-26-od-1zl-bs-i3427328946.html i w sumie wiekszosc aukcji z licytacja, szkoda ze allegro nic z takimi cwaniakami nie robi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 o! widzę , że kto inny zauważył to samo co ja zakładając poprzedni wątek... pewnie czytają ten wątek i mają nas za frajerów co nie zauważą zmiany nazwy juzera. Ciekawe jakby sprawdzić IP obu cwaniaczków - może jest nawet takie samo jak bikestacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaN007 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 A teraz ciekawostka ode mnie. Co prawda nie dotyczy allegro. Zapytałem przez maila osobę odpowiedzialną za składanie kół o wytrzymałość i gwarancję tego zestawu http://www.bikestacja.pl/pl/kola-dt-swiss-xr-3500-shimano-xt-785-revolution-1586g.html Skutek ? Koła nagle na bs.pl podrożały o 50zł, natomiast na allegro stoją wciąż za 599zł. Śmiech na sali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 ostatnio kupiłem przerzutkę alivio m412 w super cenie 47 z wliczoną wysyłką, wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jakby ktos watpil jeszcze czy to prawda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 O ja pierniczę...niezły wałek. Jestem na "NIE" dla bikestacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 zgłaszamy na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 To chyba jedyna rozsądna opcja. Teraz to już normalnie przegieli, a czym więcej osób wyśle do allegro to może tym bardziej się ruszy. Ja wysyłam. Teoretycznie istnieje jeszcze opcja, że to nie oni tylko ktoś inny, np. jakiś "dowcipniś", ale wtedy pytanie, po co. Btw, mogli się chociaż pokusić o założenie kilku kont a nie tak z jednego Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ta sama osoba licytuje i "wygrywa" tylko dlatego że czują się bezkarni. Im bezpieczniej ktoś się czuje tym mniej kryje się z tym co robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 http://allegro.pl/Contact2/Contact2.php/showform link do zgłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Wysłałem zgłoszenie o niedozwolonym korzystaniu z kilku kont. Ciekawe, co odpowie obsługa Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaN007 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ktoś wspominał wyżej, w grze jest nowy podbijacz C...9 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=15684615&offerTypeAuction=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Sytuacja na dzien 16 sierpnia 2013 roku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Powitoł Ja pierdzielę, ale bezczel. Powiedzcie mi, przecież lecą w koszty na każdej transakcji i to całkiem sporo, bo A. bierze m.in. procent od ceny końcowej. Dodać smród na necie... Że się im takie bucowanie kalkuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 zwrot kosztów dostają z automatu(po 7 dniach) jak zaznaczą ze kupiec się nie kontaktuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Co zrobi all? NIC - jakoś nie raczyli napisać mi odpowiedzi (a zgłaszałem już jakiś czas temu). Widocznie serwisowi all również pasuje taki wał. Szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaN007 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Allegro ma w poważaniu, ważne że płacą opłaty za aukcje i prowizje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Jest im to na rękę, bo im wyższa cena, tym więkasza prowizja. Nie wiem tylko czy dla BS się kalkuluje gdy ich użytkownik wygrywa aukcję. Chyba, że mają duze marże i mogą sobie pozwolić na puste płacenie prowizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Widocznie jest to dla nich jak najbardziej opłacalne - np zapłacić prowizję niż sprzedać po niesatysfakcjonującej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 wystarczy, że napiszą do allegro, że klient zwrócił towar i prowizję dostają z powrotem. czyli NIC ich to nie kosztuje poza groszami za wystawienie aukcji argh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Przykład jak można odzyskać prowizję. Ja miałem taką sytuację, że przy kupowaniu trampoliny okazało się, że nie ma jej na stanie u sprzedawcy i już nie będzie. Po prostu ogłoszenie było na allegro ale trampolin nie było. Zapłacone przelewem także dowiedziałem się o tym od sprzedającego, że nie ma i nie będzie i że zwrócą pieniądze. Wiadomo prowizję allegro wzięło bo zapłacone i w ogóle i teraz żeby ją odzyskać sprzedawca oznajmił, że produkt został skradziony i z tego tytułu odzyskał prowizję. Możliwe, że też z tego sposobu korzystają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja miałem podobną akcję. Koleś nie miał towaru na stanie, mimo to wystawiał aukcję. Po perypetiach ze zwrotem kasy, zgłosił się do allegro o zwrot prowizji, tytułem tego, że odstąpiłem od transakcji. No to się we mnie po prostu zagotowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.