Skocz do zawartości

[bikestacja] Podbijanie ceny

kontooo2

Rekomendowane odpowiedzi

Podejrzanych userów/aukcje należy zgłosić do Allegro. 

Zdania na temat BS są podzielone. Z tego co pamiętam kupowałem u nich dwa razy. Ogólnie wrażenie dobre. Ale ja zawsze zamawiam za pobraniem, wtedy sprzedający nie może sobie wziąć kasy i "ciąć w narząd" przez nie wiadomo ile czasu, bo póki ja nie dostanę towaru, on nie dostanie kasy...

Bikestacja to trochę cwianiaki. Wielu rzeczy nie maja na stanie, ale to jestem w stanie zrozumieć. W takim kraju zyjemy, że niekomu nie opłaca się ryzykować trzymaniem towaru na stanie. Do wielu sklepów dzowniłem o różne graty i sytuacja wcale dużo lepsza nie jest. Okey, ale z tym podbijaniem to jest praktyka nieuczciwa. Powinni się dobrze zastanowić za ile chcą przedmiot sprzedać, a a nie takie robienie w bambuko. Nie mam jeszcze o nich złej opinii, ale biorąc pod uwagę opinie innych, staram sie u nich kupować ostrożnie, najpierw wymieniając maile, a później zamawiając za pobraniem. 

o! widzę , że kto inny zauważył to samo co ja zakładając poprzedni wątek...

pewnie czytają ten wątek i mają nas za frajerów co nie zauważą zmiany nazwy juzera.

Ciekawe jakby sprawdzić IP obu cwaniaczków - może jest nawet takie samo jak bikestacji

A teraz ciekawostka ode mnie. Co prawda nie dotyczy allegro. Zapytałem przez maila osobę odpowiedzialną za składanie kół o wytrzymałość i gwarancję tego zestawu 

http://www.bikestacja.pl/pl/kola-dt-swiss-xr-3500-shimano-xt-785-revolution-1586g.html

Skutek ? Koła nagle na bs.pl podrożały o 50zł, natomiast na allegro stoją wciąż za 599zł.  Śmiech na sali

• 2 tygodnie później...

To chyba jedyna rozsądna opcja. Teraz to już normalnie przegieli, a czym więcej osób wyśle do allegro to może tym bardziej się ruszy. Ja wysyłam.

Teoretycznie istnieje jeszcze opcja, że to nie oni tylko ktoś inny, np. jakiś "dowcipniś", ale wtedy pytanie, po co.

Btw, mogli się chociaż pokusić o założenie kilku kont a nie tak z jednego :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Przykład jak można odzyskać prowizję. Ja miałem taką sytuację, że przy kupowaniu trampoliny okazało się, że nie ma jej na stanie u sprzedawcy i już nie będzie. Po prostu ogłoszenie było na allegro ale trampolin nie było. Zapłacone przelewem także dowiedziałem się o tym od sprzedającego, że nie ma i nie będzie i że zwrócą pieniądze. Wiadomo prowizję allegro wzięło bo zapłacone i w ogóle i teraz żeby ją odzyskać sprzedawca oznajmił, że produkt został skradziony i z tego tytułu odzyskał prowizję. Możliwe, że też z tego sposobu korzystają.   

Ja miałem podobną akcję. Koleś nie miał towaru na stanie, mimo to wystawiał aukcję. Po perypetiach ze zwrotem kasy, zgłosił się do allegro o zwrot prowizji, tytułem tego, że odstąpiłem od transakcji. No to się we mnie po prostu zagotowało...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...