Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie do osob znajacych sie na rowerach Trekkingowych.

Gość Sebastian

Pytanie

Gość Sebastian
Napisano

Witam, moj znajomy zaproponowal mi kupno roweru trekkingowego firmy Steppenwolf Transterra 405 S po atrakcyjnej cenie,, wielkosci ramy to 50cm.. moje wymiary to 175cm i dlugosc nogi 78cm..  czy moglby mi ktos doradzic czy przy moich wymiarach bede czul sie na rowerze tej wielkosci konfortowo? czy moze jest to rower za maly dla mnie?  i powinienem kupic rower wiekszej wielkosci?

z gory dziekuje za odpowiedz.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No nie nie nie. Moim zdaniem właśnie będzie dobra. zadra1965 może ty mówisz o MTB?

A po drugie jeżeli to znajomy to po prostu przejedź się kilka / kilkanaście kilometrów to sam wyrobisz sobie zdanie.

Pozdrawiam

Napisano

W swoim mtb i treckingu mam ramy 20 cali i są ok , ale mam 185 cm wzrostu .Ramy rozmiaru 20 cali na treckingu dla osoby wzrostu autora tematu będzie za długa . Musiałby niwelować to zmiejszeniem mostka bądź przesuwaniem siodła.Okrakiem nad ramą juz nie ustanie, będzie za wysoka. Ale najlepiej bedzie jak sam sie przejedzie na rowerze.

Napisano

Co prawda piszę w ciemno, bo nie chciało mi się szukać specyfikacji ramy do tego roweru, ale mam wrażenie, że przekrok jest w niej za wysoki. Spróuj stanąć okrakiem na ramie. Według mnie braknie tam jakiś 3 cm, żebyś mógł bezpiecznie zeskoczyć z siodełka. 78 cm będzie dokłądnie w miejscu gdzie się łączy górna rura z podsiodłową, dodaj do tego fakt, że górna rura jeszcze trochę idzie w górę. 50 cm rozmiar jest raczej za duży niż za mały dla ciebie.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...