Dejv47 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Witam, otóż zastanawiam się nad kupnem okularów UVEX i-VO (http://allegro.pl/ok...3360344098.html). Miał ktoś może do czynienia z tym konkretnie modelem? Chciałbym wiedzieć, czy okulary te borykają się z problemem parowania oraz na ile są wytrzymałe. Cena ich nie jest zbyt wysoka więc nie spodziewam się cudów, ale renomowana firma jaką jest UVEX moim zdaniem nie wypuściłby na rynek jakiegoś tandetnego bubla. Aktualnie posiadam okulary ORAO zakupione w sieci sklepów Decathlon, których aktualnie nie ma dostępnych w asortymencie - najprawdopodobniej wycofali je ze sprzedaży. Są naprawdę dobre; nie parują, zaliczyły także 3 upadki, a na szkłach nie ma żadnych rys. Jednakże posiałem gdzieś żółte szkła, które były dodane jako druga para. Wątpię, czy istniałaby możliwość dokupienia osobnej pary szkieł. Jeżdżę głównie w zacienionych miejscach i jestem zmuszony zdjąć okulary z powodu ciemnych szkieł, a wiadomo przecież, że ciało obce w oku nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ja posiadam kilka oprawek i kilka różnych szkiełek. Jako okulary budżetowe są ok. Oczywiście parują... Ale okulary za 150 PLN też parują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams99 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Uvexy za 180 też parują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nivellen80 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 wniosek: kupić "tanie", dobre uvexy czy inne okulary zaprojektowane do pracy (ochrona oka i wygoda przy długotrwałym noszeniu) i dokupić specyfik, aby szkiełka nie parowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Jeżeli chodzi o budowę są w porządku jak na tę cenę. Mi nie odpowiada, że nie są obojętne optyczne - oddalają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Miałem I-VO ,ale dużo lepsze są X-One. I-vo są za ciężkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitman Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ogólnie w moim przypadku nie spotkałem się zbytnio z parowaniem tych okularów gdyż jest dobry przewiew powietrza. Okulary są stosunkowo duże. Mam je już kilka lat i tylko przez porysowanie zamierzam kupić nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejv47 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Podjąłem decyzje o kupnie tych okularów, przystępna cena mnie przekonała Dziękuje wszystkim za pomoc i opinie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boyka47 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 jest jeden patent zeby szkielka nie parowaly naniesc na szmatke plyn do mycia naczyn najlepiej ludwik i przetrzec szkla tylko ze trzeba to robic jednorazowo przed kazdym wyjazdem, treningiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 naniesc na szmatke plyn do mycia naczyn najlepiej ludwik i przetrzec szkla O_o, dzięki, obczaję przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.