DawCioS Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Witam , kupiłem za dosyć tanio evado 3.0 bo za 1450 zł , ale mniejsza o to słyszałem coś takiego , że gdy rower nie będzie miał ważnego przeglądu nie będzie miał gwarancji i czy to jest prawda czy nie ??? byłem u kolesia u mnie w mieście to za przegląd chciał 90 zł . A rower nie był kupowany u mnie w mieście tylko pod wrocławiem a mieszkam w piotrkowie to trochę mam , i co wy sądzicie o takiej sytuacji ?
Marcint96 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 A czy rower posiada książeczkę przeglądową ? Jest gdzieś napisane co ile km. robić przegląd ? Skąd będą wiedzieli czy zrobiłeś przegląd czy nie? Najpierw trzeba odpowiedzieć na te pytania.
mklos1 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Przegląd zerowy (przygotowanie roweru do jazdy) wykonuje nieodpłatnie sklep, w którym zakupiłeś rower. Jeżeli rower został nabyty przez internet, to siłą rzeczy nie mógł przejść przeglądu zerowego - chyba że został dostarczony w stanie gotowym do jazdy. W innych punktach niż punkt nabycia przegląd zerowy jest płatny. Bez przeglądu zerowego gwarancja jest nieważna - chyba że udowodnisz, że to wada fabryczna.
bukakewarior Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Przegląd zerowy (przygotowanie roweru do jazdy) wykonuje nieodpłatnie sklep, w którym zakupiłeś rower. Niestety w coraz większej ilości przypadków odbywa się to za opłatą KLIK i to w sklepach, w któych sprzęt był kupiony.
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 zapoznaj się z warunkami gwarancji w karcie gwarancyjnej, którą dostałeś wraz z rowerem, tam masz wszystko napisane
mklos1 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 @@bukakewarior, Akurat płatny przegląd zerowy oraz przegląd gwarancyjny w punkcie innym niż zakupiony rower no logiczna rzecz. Z jakiej racji właściciel punktu X ma dokładać do biznesu, skoro zysk za rower wpłynął do kasy właściciela punktu Y. A skoro jest taka praktyka, oznacza to, że producenci nie chcą brać na siebie kosztów przeglądów zerowych (gdyby użytkownicy mogli je realizować za darmo w dowolnym punkcie).
bukakewarior Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Zgadza się. Dlatego napisałem o sklepie, gdzie rower został zakupiony
DawCioS Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 greenbike , rower ma ksiązeczkę , i musiałem go składać koło kierownica itp
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Czy się podporządkujesz zapisom gwarancji to już twój wybór ale wiedz, że jeżeli kupiłeś rower od profesjonalnego sprzedającego to przez 2 lata możesz skorzystać z ustawy konsumenckiej, która jest korzystniejsza od większości gwarancji. Dodatkowo przez pierwsze 6 miesięcy to sprzedający musi ci udowodnić, że wada powstała po wydaniu towaru.
DawCioS Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Czyli nie mam się o co martwić,a teraz mam pytanko co mam zrobić z tym. http://imageshack.us/photo/my-images/692/61so.jpg/ kombinerkami coś kombinować gwarancja może nic? Albo idąc do naprawy gdzie zrobią to kombinerkami tylko, że za 80 zl
Marcint96 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Jak pójdziesz na gwarancję to Ci powiedzą że uderzyłeś w krawężnik itd. Więc nie uznają gwarancji raczej. Weź przez jakąś szmatę / starą dętkę to chwyć i wyprostuj, może francuzem ?
DawCioS Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 Ok czyli na własną rękę nie takie rzeczy się naprawialo na praktykach ( Tokarka za 30 tys) Ale jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.