pasqudnik Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam, Z uwagi na przejście z v-brakeów na tarcze i brak doświadczenia w tym zakresie mam pytanie. Posiadam starszego amorka sid team z 2008r. z mocowaniem IS. Zakupiłem zacisk hamulca xt br m775 + adapter SM-MA-F180P/S. I teraz chcę kupić tarczę xtr sm-rt97m, aby to pasowało do piasty xt hb m775. Jak wstępnie przykręciłem zasick do amorka, to wydaje mi się , że powinien dalej pójść w kierunku szprych, aby tarcza pasowała do zacisku. Czy w związku z tym będzie mi potrzebna jeszcze jakaś podkładka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Na ogół daje się podkładki dla ustawienia równej odległości tłoczków/klocków. Jeśli bez podkładek nie ociera nic to nie musisz ich dawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Jeżeli masz adapter 180mm to taką też musisz założyć tarczę. Żadne dodatkowe podkładki nie będą potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Na ogół daje się podkładki dla ustawienia równej odległości tłoczków/klocków. Daje się przy zacisku IS a ten jest PM i żadnych podkładek nie daje się. Regulacja odbywa się przez przesuwanie zacisku względem adaptera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 sorry nie sprawdziłem, że zacisk jest na PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasqudnik Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Tarcza w takim razie zamówiona i w razie problemów będę pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 ten jest PM i żadnych podkładek nie daje się. Na ogół nie, ale czasami trzeba dać po jednej podkładce, sam tak miałem 2 razy a teraz mam ok bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.