Skocz do zawartości

[rower] Lekka rama z aluminium, dobór osprzętu czy kupno nowego roweru?

arielos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wybieram się na wycieczkę asfaltowymi drogami Szwecji, w planie mamy przejechać około 700 km. Budżet na rower to okolo 1500 zł. Zastanawiam się czy powinienem wybrać jakiś nowy rower czy spróbować złożyć coś samemu? Mam w domu rame z aluminium, która jest w dobrym stanie i cechuje się tym, że jest bardzo lekka..do tego ma zintegrowany solidny bagażnik. Wydaje mi się ,że jakbym kupił brakujące elementy to można by złożyć z tego dobry rower ale nie jestem ekspertem więc zwracam sie do was.

yvbg.jpg

kx93.jpg

Napisano

Modernizacja tego roweru jest nieopłacalna, Hamulce są typu szosowego i wysokiej skuteczności hamowania / z sakwami/ nie ma co oczekiwać . Bagaznik nie jest dostosowany do sakw. Musiałbys pozostać przy przerzutce w tylnym kole , brak mocowania do innego typu przerzutki a bawienie się w adaptery to czasem przerost formy nad treścią . Sprzedaj ten rower lub jak go lubisz to pozostaw i kup sobie coś nowszego w obecnym standardzie.

Napisano

ten Twoj rower ze zdjecia ma rame stalowa, masz jeszcze inna aluminiowa ?

ten ktm ze zdjecia bedzie zdecydowanie lepszy, i nastaw sie na kupno nowego roweru, ten do wypraw sie nadaje srednio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...