arielos Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Wybieram się na wycieczkę asfaltowymi drogami Szwecji, w planie mamy przejechać około 700 km. Budżet na rower to okolo 1500 zł. Zastanawiam się czy powinienem wybrać jakiś nowy rower czy spróbować złożyć coś samemu? Mam w domu rame z aluminium, która jest w dobrym stanie i cechuje się tym, że jest bardzo lekka..do tego ma zintegrowany solidny bagażnik. Wydaje mi się ,że jakbym kupił brakujące elementy to można by złożyć z tego dobry rower ale nie jestem ekspertem więc zwracam sie do was.
zadra1965 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Modernizacja tego roweru jest nieopłacalna, Hamulce są typu szosowego i wysokiej skuteczności hamowania / z sakwami/ nie ma co oczekiwać . Bagaznik nie jest dostosowany do sakw. Musiałbys pozostać przy przerzutce w tylnym kole , brak mocowania do innego typu przerzutki a bawienie się w adaptery to czasem przerost formy nad treścią . Sprzedaj ten rower lub jak go lubisz to pozostaw i kup sobie coś nowszego w obecnym standardzie.
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Powodzenia życzę na holendrze wybierać się w taką trasę.
arielos Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Czyli lepiej kupić nowy rower za 1500 zł? e// albo np cos takiego? http://allegro.pl/ktm-veneto-light-lx-mavic-i3365430958.html
vitesse Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 ten Twoj rower ze zdjecia ma rame stalowa, masz jeszcze inna aluminiowa ? ten ktm ze zdjecia bedzie zdecydowanie lepszy, i nastaw sie na kupno nowego roweru, ten do wypraw sie nadaje srednio
Schwefel Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Spawy są dość grube więc raczej aluminium albo paskudnie pospawana stal.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.