Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1200plus problem

Fishak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otóż mam problem z Sigmą 1200 bezprzewodową. Krótko mówiąc raz działa, raz nie. Często jest tak, że licznik mierzy czas jazdy ale nie widać prędkości, po jakimś czasie prędkość na chwilę się pokaże a następnie cisza.
Wymieniać Baterie czy grubsza sprawa ?.

Napisano

wymieniłem baterie na inne niby wszystko hulało a tylko wyjechałem przestał działać i znowu raz działa, raz nie. Co to za gówno od sigmy

Napisano

wymieniłem baterie na inne niby wszystko hulało a tylko wyjechałem przestał działać i znowu raz działa, raz nie. Co to za gówno od sigmy

Na inne? Nowe?

Jesli tak to sprawdz odleglosc sensora od magnesu.

Napisano

Jak masz zamocowany licznik i sensor? Licznik na kierownicy, mostku, po stronie sensora? Sensor z przodu czy tyłu widelca? I podstawowa kwestia, magnes odpowiednio blisko sensora?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam ten sam licznik i te same problemy, według mnie licznik pada przez temperaturę. Przy zakresie +3 do +28 stopni licznik normalnie działa, powyżej i poniżej nie pokazuje samej prędkości. Wystarczy, że jadę w słońcu 30 stopni i wjadę w cień i temp spadnie do 27 i magicznym cudem licznik znów pokazuje prędkość. Teraz jak mam upały na +35 stopni licznik mi już pokazuje 0km/h od paru tygodni, to samo było na zimę :) To jakaś wada fabryczna w elektronice tego licznika, ale sigma szczerze zawaliła to po całości.

• 2 miesiące temu...
Napisano

witam 

Podobna sytuacja wystepuje w moim liczniku sigma 12.12 od kilku tygodni brake polaczenia z transmiterem przy kole. Raz jest raz nie ma. Wymienilem dzis baterie na nowe w obu elementach i przez chile bolo niby ok ale po godzinie znowu to samo. odleglosci i wszystkie ustwaiena sprzetu sa take jan byly poprzednio gdy instalowalem licznik po zakupie i przez 6 miesiecy dzialaly.

Jest na to jakies rozwiazanie cry tzreba reklamowac? 

Napisano

Witam, otóż mam problem z Sigmą 1200 bezprzewodową. Krótko mówiąc raz działa, raz nie. Często jest tak, że licznik mierzy czas jazdy ale nie widać prędkości, po jakimś czasie prędkość na chwilę się pokaże a następnie cisza.

Wymieniać Baterie czy grubsza sprawa ?.

Witam 

Doszedles co bylo nie tai z twoim licznikiem. Bo mialem podobny problem ze swoja bezprzewodowa sigma ale doszedlem od czego nie bylo dobrego polaczenia. U siebie zamontowalem nowe mocniejsze swiatlo cat eye volt300 i to w momencie jego wlaczenia lincznik zaczynal wariowac poprostu przestawal dzialac a dokladniej gubil polaczenie z transmiterem. Sprawdz jaki osprzet oprocz licznika masz u siebie w rowerze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...