wojtaszek Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Tak czy nie? Krążą różne opinie. Na Wolumen pani sprzedaje rozpuszczalnik za 5,80. Wszędzie indziej widzialem po dyche za 0,5L co jest drakońską ceną. Z tym, że były to albno benzyny albo rozcieńczalniki. Czlowiek glupieje...
Slawomir90 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Podobno rozpuszczalnik ekstrakcyjny i benzyna ekstrakcyjna to to samo. Zmieniają nazwę z benzyna na rozpuszczalnik, ze względu na jakieś zgrzyty z akcyzą. Używałem i nie stwierdziłem innej różnicy niż w nazwie. Co do ceny nie jestem pewien, ja za butelkę 0,5l dawałem chyba 5zł, możliwe że niektórzy sprzedawcy ze względu na nazwę kombinują też z ceną.
Mod Team michuuu Napisano 4 Lipca 2013 Mod Team Napisano 4 Lipca 2013 Benzyna była by obłożona akcyzą jako paliwo, rozpuszczalnik nie jest.
twojastara Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 zalezy od producenta - jak sie dobrze poszuka, to mozna dostac swietny zmywacz napedu, ktory uwaga - prawie nie ma zapachu!!! ( i nie mowie o degreaserze); [szukaj wsrod "benzyn ekstrakcyjnych"]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.