MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witajcie, próbuje nabić bieżnie na rure sterową i zatrzymała się w pewnym momencie i nie chce ruszyć. Wpadłem na pomysł, żeby troche smarem przesmarować żeby lepiej poszło, nic się chyba nie stanie jeżeli tamte miejsce posmaruje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Spokojnie nasmaruj obficie. Najlepszą opcją byłoby gdybyś miał rurę o minimalnie większej średnicy niż rura sterowa, odpowiednią dłuższą od rury sterowej i w nią być pukał młotkiem nabijając bieżnię. Pewnie nie masz czegoś takiego, ja również nie Jakoś trzeba sobie poradzić, śrubokręt płaski w dłoń i delikatnie z każdej strony nabijasz. Nie jest to trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 2i Nabijałem rurą od odkurzacza, ale tak czy siak krzywo poszło Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Do tego typu operacji dobry jest klucz typu szwed. Rozszerzamy do troszkę więcej niż rura sterowa i pukając delikatnie młotkiem w klucz wbijamy bieżnie , okręcając kluczem wokoło oby bieżnia wbiła sie równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Podkładka dystansowa pod mostek + jakaś rurka jak Pixon napisał + młotek. Musi wejść równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Podkładka dystansowa pod mostek + jakaś rurka jak Pixon napisał + młotek. Musi wejść równo. Ja używałem rury PVC + młotek + dodatkowo schłodziłem amortyzator (stał w nieogrzewanym garażu a na dworze było zimno) i podgrzałem bieżnię przez nabiciem jej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.