MrDead Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Witam! Nie jestem pewny czy napisałem temat w dobrym dziale, jeżeli popełniłem błąd to z góry przepraszam. Mam problem z doborem bagażnika do mojego roweru Kross Sign DS (rama 17 cali). Ma on dosyć grubą dolną część ramy która w dodatku ma u góry wzmocnienie przez co większość bagażników samochodowych na rower (interesują mnie te na dach) ma problem ze złapaniem mojego rumaka ;< Znalazłem jeszcze kilka sklepów których bagażniki teoretycznie mogłyby pasować, jednak wolałbym mieć penwość przed zakupem, a rowerem tam raczej nie dojadę w celu "przymiarki". I tutaj mam do Was pytanie: Czy znacie jakieś tanie (chciałbym się zmieścić w 150zł) bagażniki/uchwyty samochodowe NA DACH, które nie będą miały problemu z moim rowerem? Z góry dziękuję za pomoc, jeżeli mam podać jeszcze jakieś informacje, które pominąłem z racji, ze bynajmniej nie jestem ekspertem w tym temacie, to oczywiście postaram się je uzupełnić. Pozdrawiam! Edit: Bagażnika będe używał zapewne dosłownie kilka razy w roku(2-3) przejeżdżajac około 300 km jeżeli to istotne
siimon Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Nie wie czy w tej kwocie ale są tez bagażniki gdzie zapina się rower za przedni wideł (koło musi być zdjęte).
MrDead Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź! Tego typu bagażniki to coś czego mi trzeba Przyznam się, ze nie wiedziałem nic o takich właśnie "zawidelcowych" wersjach. Mam teraz tylko nadzieje, ze uda mi się go załatwić na sobotę Wielkie dzięki, temat do zamknięcia. Jeszcze jedna sprawa, kiedy taki uchwyt jest na oś 20mm, to będzie pasował pod RST Launch RA 130 mm?
fomej Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Ewentualnie uchwyt który łapie za rurę podsiodłową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.