Bleta5353 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Cześć. Noszę się z zamiarem kupienia swojego pierwszego kasku, gdyż ostatnio rozpocząłem przygodę z MTB . Moją uwagę przykuł ten właśnie model: http://www.decathlon.pl/btwin-sport-7-rr-xc-id_8202770.html Czy ktoś z Was posiada taki kask i czy jest z niego zadowolony? A może macie jakieś inne propozycje? Cena tego to około 180-190 zł a mój przedział to max 300 zł. Z góry dziękuję za pomoc . Właśnie byłem w Decathlon'ie, aby go przymierzyć i myślę, że rozmiar L byłby odpowiedni (mój obwód głowy to 57 cm) . Dobrze opiewa moją głowę i nigdzie nie uwiera. Jednak zastanawiam się nad tym, czy dostatecznie będzie chłodził głowę podczas jazdy, ponieważ wydaje się być dosyć mocno zbudowany, a powierzchnia otworów wentylacyjnych nie jest powalająca. Jakie inne modele byłyby warte obejrzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ja mam taki sam kask tylko kupiony jakieś 4 lata temu jako jeszcze Rockrider i w innym malowaniu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Dobrze mi leży na głowie, wentylacja się sprawdza jak i kształt samej skorupy jest bardzo ciekawy. Daszek też spełnia swoją rolę i cały czas mocno się trzyma. Jedynie ostatnio pojawiły mi przebarwienia na górnej skorupie, obstawiam wpływ słońca, ale nie wpływa to na jego funkcjonalność, jedynie efekt wizualny. Reasumując - polecam go Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.