Skocz do zawartości

[kask] B'twin 7 RR XC - co o nim sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Noszę się z zamiarem kupienia swojego pierwszego kasku, gdyż ostatnio rozpocząłem przygodę z MTB :thumbsup: . Moją uwagę przykuł ten właśnie model:

http://www.decathlon.pl/btwin-sport-7-rr-xc-id_8202770.html

Czy ktoś z Was posiada taki kask i czy jest z niego zadowolony?

A może macie jakieś inne propozycje?

Cena tego to około 180-190 zł a mój przedział to max 300 zł. Z góry dziękuję za pomoc :) .

Właśnie byłem w Decathlon'ie, aby go przymierzyć i myślę, że rozmiar L byłby odpowiedni (mój obwód głowy to 57 cm) .

Dobrze opiewa moją głowę i nigdzie nie uwiera. Jednak zastanawiam się nad tym, czy dostatecznie będzie chłodził głowę podczas jazdy, ponieważ wydaje się być dosyć mocno zbudowany, a powierzchnia otworów wentylacyjnych nie jest powalająca.

Jakie inne modele byłyby warte obejrzenia?

• 3 tygodnie później...

Ja mam taki sam kask tylko kupiony jakieś 4 lata temu jako jeszcze Rockrider i w innym malowaniu.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Dobrze mi leży na głowie, wentylacja się sprawdza jak i kształt samej skorupy jest bardzo ciekawy.

Daszek też spełnia swoją rolę i cały czas mocno się trzyma.

Jedynie ostatnio pojawiły mi przebarwienia na górnej skorupie, obstawiam wpływ słońca, ale nie wpływa to na jego funkcjonalność, jedynie efekt wizualny.

Reasumując - polecam go :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...