WiktorCK Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam, mam zamiar kupić nowy amortyzator, co wybrac za ok 400 zł? zastanawiam się nad tym modelem Rock shock bo w sumei tylko ta firmę znam . Ważę ok 85 kg, rower użytkuję głównie rekreacyjnie, troche po lesie czasem góry w 100% amatorsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 http://m.allegro.pl/przedmiot,sr-suntour-raidon-lo-100mm-new-design-super,3349847268.html brałbym bo to lepsza propozycja od darta 3 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ja bym wolał zamiast nowego darta 3 używkę w dobrym stanie tore lub recona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Albo Epicona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Z używek znalazłem coś takiego http://allegro.pl/rock-shox-tora-sl-coil-100m-26-1-1-8-i3362410639.html , wygląda przyzwoicie. Albo Epicona. Epicony teraz już tylko od 600 w góre, skończyły się zapasy z 2011, bynajmniej na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Mówiłem o używkach. http://allegro.pl/amortyzator-suntour-epicon-x2-lo-r-1628g-i3363490346.html http://allegro.pl/amortyzator-epicon-manetka-i3365404576.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktorCK Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Problem w tym że ja jestm laikiem w tych sprawach i tak naprawdę cięzko mi odrożnić ktory z uzywanych amortyzatorów jest w stanei dobrym a ktory nie. aha no i dodam że amortyzator pod hamulce V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 2i regulaminu Jeżeli na v-ki to podane amortyzatory odpadają, http://allegro.pl/spinner-sw7-lekki-amortyzator-mtb-1670g-i3334710919.html kiedyś zastanawialem sie nad tym, powietrzny, lekki, tani i z piwotami. Dobry bedzie też ten http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-l-o-100mm-new-design-super-i3349847268.html , również powietrzny i masywniejszy niż spinner, bardziej skłaniał bym się ku niemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktorCK Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 2i regulaminu czy te amortyzatory beda lepsze od tego rock shocka z tematu? wizualnie jakos bardziej podchodzi mi ten spinner sw7 niz ten suntour Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Do rekreacji bierz Spinnera SW7 ... będzie lepszy od Darta bo ... ma sprężynę powietrzną a to daje sporo szerszy zakres regulacji twardości ... Jednak jak jest szansa że rekreacja z czasem będzie przekształcała się w ostrzejszą jazdę XC to szukaj powietrznego z grubszymi goleniami (32 mm) ... bo przy twojej wadze możesz poczuć że Spinner ma tylko 28 mm średnicy golenii. Problem w tym że dla V-brake wybór lepszych amortyzatorów jest mocno ograniczony, wiec w tym budżecie pozostaje raczej tylko Spinner SW7 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktorCK Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 2i regulaminu a ten dart 3 jakiej średnicy ma golenie? widze że ten suntour raidon ma wlaśnie o śr 32 mm, więc może jednak na niego się zdecyduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Raidon owszem ma grubsze golenie ... ale też waży jak kowadło około 2,1 kg vs 1,7 kg w SW7. Dlatego moim zdaniem do rekreacji SW7 jest lepszym rozwiązaniem . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Obecnie nic ciekawego nie ma na allegro. Poczekaj może trafisz na Recona lub Manitou w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ja myślę, że Raidon bedzie lepszy bo powinien wiecej wytrzymać, te 85kg jednak robi swoje. A w zwyczajnej jezdzie raczej tej wiekszej wagi nie bedzie czuć, swoją drogą to nawet duża waga nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Tylko że jedyny Raidon dostępny w okolicy ceny SW7 ma na goleniach kiepską czarna powłokę ze starych czasów Suntora ... Powłoka ta bardzo szybko się ściera ... Inna część już droższych bo młodszych ma chromowane golenie ... to też z kolei kiepskie rozwiązanie ... po przetarciu stal zacznie korodować. Nadal się upieram że SW7 to lepszy wideł do rekreacji Ale to tylko moje zdanie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 A tak, kojarze te zdjecia z przetartymi anodami Wyboru musi dokonać autor tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktorCK Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 W tym SW7 ta powloka na goleniach sie nie wyciera? nie sadziłem że wybor amortyzatora bedzie tak skomplikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Wyciera się na każdym ... Ale na jednym bardziej na innym mniej. I jak wytarte czarne powłoki Suntoura to norma podczas normalnej eksploatacji, tak wytartego SW7 widziałem tylko raz i to z powodu intensywnej eksploatacji oraz zaniedbań serwisowych. Pozdro TapaTalknięte z Żelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 · Ukryte przez Fenthin, 6 Lipca 2013 - spam Ukryte przez Fenthin, 6 Lipca 2013 - spam Mam Rock Shox Tore Powietrzna pod tarcze i v'ki. INFO NA PW Odnośnik do komentarza
WiktorCK Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Wyciera się na każdym ... Ale na jednym bardziej na innym mniej. I jak wytarte czarne powłoki Suntoura to norma podczas normalnej eksploatacji, tak wytartego SW7 widziałem tylko raz i to z powodu intensywnej eksploatacji oraz zaniedbań serwisowych. Pozdro TapaTalknięte z Żelka jeszcze jdno pytanie odnośnie amortyzatora, znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/amortyzator-rst-omega-tnl-1-1-8-nowy-czarny-i3355172940.html czy warto kupic go zamiast tego sw7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Zupełnie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.