drero Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 cześć jak pewnie niektórzy pamiętają założy łem temat z wyborem ramy bo chciałem złożyć sobie rower z uzywanych częsci i paru nowych, ale doszedłem do wniosu, iż kupie sobie cały. Patrzyłem sobie na stronce krossa i spodobały mi się 2 rowery Panic +zmiana ramy Sign FR1 nie wiem czy to dobre wybory ale pomóżcie mi, najwyżej dajcie inne propozycje rower do max 2000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Z FR1 może byc problem ze streetem IMO... Ale z tych dwóch to bym był za FR1 raczej... Nie wiem czy jest sens kupowac Panica i zmieniać mu ramkę (na jaką?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 no w panicu na np. dragstara albo i lepszą w końcu zostanie mi jeszcze za 400zł, ale w sumie jak tak patrze na FR1 to chciałbym sie spytac czy to nie jest łamacz (rama) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeN* Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 w Panicu nie ma sensu zmieniac ramy Jakby co to mozesz zmienic amor, sprzedac tego Suntoura za około 250zł, i dorwać jakiegoś za 600-700zł np. Rock Shox Judy J4 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 jak tak patrze na FR1 to chciałbym sie spytac czy to nie jest łamacz (rama) Rama jest ta sama co w FR2, Cookierulez chwali FR2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 aha no własnie teraz to dopiero dylemat czy se wziąśc panica i zmienic amora jak pisze LeN* lub zmienic rame ( bo duzo osób w innym temacie mówiło że rama w tym biku jest chujowa), czy brać FR1. Naprawde nie ma innych roweró w tej cenie (być może lepszych) bo sie tylko patrzyłem na stronie krossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=255 jest Drag Tyle że Amor słabiasty trochę. Można tez pomyśleć o tarczy na przód przynajmniej w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeN* Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 ale jak patrze na Draga to zeby ten sprzet był dobry to trzeba wydac z 2000zł bo ten Amor jest do bani Najlepiej by bylo sprzedac ten i kupic jakiegos Duro, a to sie wiąze z wydaniem conajmniej kolejnych 250zł I panic ma Tarczowki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 aha czyli jednak patrzyć sie hardtailem w tej cenie i odpuścic sobie FR1(chociaz ten ma duro na wyposażeniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Z tego co obliczyłem najlepszym rozwiązaniem jest wziąć FR-1 i zmienić rame. Płacicie 1900 zł (może jak sie uda to rękawiczki gratis w rowerowym utargujecie) Ramy z FR-2 chodz na allegro po 900 zł (różnią się damperem). Sadze, że tą z FR-1 spokojnie się za 700 zł obchnie. (ramy panica kosztują 290 zł) Do tego FR-1 ma lepszy amorek bo Duro. Jak sprzedasz rame kupujesz jakiegoś dragstara albo np. Signa DS. Powiedzmy, że Signa za 350 zł+ stery+ przesyłka- wychodzi ok. 400 zł. Zostaje 300 zł. 1900-300= 1600 zł. Tyle kosztuje Panic. Tylko, że ty robiąc to co napisałem zyskujesz: - Dużo lepszy osprzęt Srama niż Shimano w Panicu - Lepszą korbe- Hussefelt - Rękawiczki - Amorek Duro Straty: - piękne tarcze Avid BB5 Właściwie to wyszedł taki Sign DS z Duro zamiast RST i Sramem zamiast sh*tmano, ale zawsze zamiast ramy Signa moża wziąć Draga, albo coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 czyli w tym przedziale cenowym (do 2000zł) najlepszym rowerem będzie FR1??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Właściwie tak, ale tylko biorąc pod uwage te zmiany co napisałem, bo bez nich to albo Sign DS, albo Panic. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Kordzio: czemu strace tarcze Avida? :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Panic ma tarcze Avida, a FR1 nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 no dobra dzieki za pomoc ale teraz chciałbym sie dowiedzieć za ile tą ramę (FR1) sie opłaca sprzedać i jaką sobie kupić - zastanawiałem sie sie nad nowym dartmoorem street fighter, style albo dc amstaffem, pitbullem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 A może TUTAJ: fragment: NOWY GIANT STP2 - Rama : STP2 aluminium 6061 - Amortyzator Marzocchi MZ-Comp, 100 mm - Korba HUSSEFELT 22-33T + rockring - suport Truvativ Giga Pipe - PedaĹ‚a Wellgo - Kierownica Truvativ HUSSEFELT - Mostek Truvativ HUSSEFELT - Stery Cane Creek - Przerzutka tyl‚ Alivio - Przerzutka przod Alivio - Manetki Shimano EZ-fire - V-brakei Tektro SCD 3 - Obręcze Sun Rims Rhyno Lite - Opony Kenda K-Rad - SiodeĹ‚ko Giant Freeride - Piasty Formula na maszynach (z mocowaniem do hamulców tarczowych) - Klamki Shimano EZ-fire Waga okolo 15 kg CENA: 1800zl‚ To tylko propozycja Rama bardzo porządna, naprawdę wiele osób ją chwali. Amorek Marcoch. Gdybym ja kupował obecnie rowerek to bym brał tego Gianta. Rama spoko, amor tez da rade pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Nice bike ale nie jestem pewien czy osprzęt ma lepszy 1. rama ze stopu 6061 (nie znam sie ale chyba im wyższa liczba tym lepszy stop) 2. użytkownicy sp2 skarżą się na amor że jest za słaby do dirtu i powiedzcie ogólnie jak ten rower wypadana tle fr1, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Chyba osprzęt i rama przemawiają za STP2. Rama na bank lepsza niż Dartmoor albo Sign. Osprzęt bardzo podobny. Zostanie Ci z tego STP2 200 zł, mógłbyś spróbować sprzedać ten widelec co jest a kupić coś bardziej zaawansowanego, lecz nie wiem czy coś w tego wyjdzie- za mało kasy. Robiąc tak jak wcześniej napisałem zostałoby Ci 400 zł- mógłbyś zakupic jakieś lepsze hamulce, albo sprzedac aktualne koła i złożyć coś sporo mocniejszego. Jak nie masz kasku i ochraniaczy to w nie właśnie polecam Ci zainwestować. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Draero mowisz ze ten Marcoch jest za słaby do dirtu a kilka postów wyzej myślałeś o kupnie Duro - jeśli kupisz tego STP2 odezwij sie do mnie wymienie Duro na tego śmieciowego marcocha - po co masz sie z nim meczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 a tobie Maćq po co taki badziew ?? a poza tym jak sie patrze na fr1 i stp2 to giant troche biednie przy nim wygląda , nie wiem może sie nie znam , ale czy ten giant po zmianie amora bedzie lepszy niż fr1 z inna ramą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feno Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 drero chyba nie wiesz, co mówisz. Ja bym na Twoim miejscu brał tego Gianta STP bez dwóch zdań. Rowerek bardzo dobry. I tak jak kolega wyżej napisał chwalisz Duro, a nie chcesz marcocha? :035: Bierz tego STP, bo jest naprawdę maszyna niczego sobie - Jeff Lenosky na niej śmiga jeżeli Ci to coś mówi ;- ) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 ej no to gdzie moge go kupić (w sklepie) bo na podanej stronie jest tylko sklep internetowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drero Napisano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 sory za "odgrzewanie" tematu, ale po co miałem nowy zakładać no cóż patrzyłem pytałem sie po sklepach za tym giantem stp2 i jest on dość trudno dostępny, a ostatnio kumpel zaproponował mi konę shred też za 2kzl . Bedzie lepsza niż giant stp2, kross fr1 lub też unibike underground zone I?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Undreground odpada... kumplowy odlamal sie uchwyt pod zacisk tylnej tarczy:D.. teraz ramka jest wlasnie spawana ( nie chcial czekac 2 tyg na realizacje reklamacji , osobiscie go nie rozumiem bo rower ma miesiac:P) Pozdr. PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio18 Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 dual/street do 2000zł, myślałem nad Sing DS ale czytałem ze ma słabe hamulce (v-brake) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.