Skocz do zawartości

[rower]jaki do dirtu, dualu i troszke streetu, MAX 2000

drero

Rekomendowane odpowiedzi

cześć jak pewnie niektórzy pamiętają założy łem temat z wyborem ramy bo chciałem złożyć sobie rower z uzywanych częsci i paru nowych, ale doszedłem do wniosu, iż kupie sobie cały. Patrzyłem sobie na stronce krossa i spodobały mi się 2 rowery

Panic +zmiana ramy

Sign FR1

nie wiem czy to dobre wybory ale pomóżcie mi, najwyżej dajcie inne propozycje

rower do max 2000 zł

aha no własnie teraz to dopiero dylemat czy se wziąśc panica i zmienic amora jak pisze LeN* lub zmienic rame ( bo duzo osób w innym temacie mówiło że rama w tym biku jest chujowa), czy brać FR1.

Naprawde nie ma innych roweró w tej cenie (być może lepszych) bo sie tylko patrzyłem na stronie krossa

ale jak patrze na Draga to zeby ten sprzet był dobry to trzeba wydac z 2000zł bo ten Amor jest do bani :) Najlepiej by bylo sprzedac ten i kupic jakiegos Duro, a to sie wiąze z wydaniem conajmniej kolejnych 250zł :D I panic ma Tarczowki ;) Pozdro

Z tego co obliczyłem najlepszym rozwiązaniem jest wziąć FR-1 i zmienić rame.

Płacicie 1900 zł (może jak sie uda to rękawiczki gratis w rowerowym utargujecie)

Ramy z FR-2 chodz na allegro po 900 zł (różnią się damperem). Sadze, że tą z FR-1 spokojnie się za 700 zł obchnie. (ramy panica kosztują 290 zł)

Do tego FR-1 ma lepszy amorek bo Duro. Jak sprzedasz rame kupujesz jakiegoś dragstara albo np. Signa DS. Powiedzmy, że Signa za 350 zł+ stery+ przesyłka- wychodzi ok. 400 zł.

Zostaje 300 zł. 1900-300= 1600 zł. Tyle kosztuje Panic. Tylko, że ty robiąc to co napisałem zyskujesz:

- Dużo lepszy osprzęt Srama niż Shimano w Panicu

- Lepszą korbe- Hussefelt

- Rękawiczki :)

- Amorek Duro

Straty:

- piękne tarcze Avid BB5

Właściwie to wyszedł taki Sign DS z Duro zamiast RST i Sramem zamiast sh*tmano, ale zawsze zamiast ramy Signa moża wziąć Draga, albo coś innego.

no dobra dzieki za pomoc :):P

ale teraz chciałbym sie dowiedzieć za ile tą ramę (FR1) sie opłaca sprzedać i jaką sobie kupić - zastanawiałem sie sie nad nowym dartmoorem street fighter, style albo dc amstaffem, pitbullem

A może TUTAJ:

fragment:

NOWY GIANT STP2

- Rama : STP2 aluminium 6061

- Amortyzator Marzocchi MZ-Comp, 100 mm

- Korba HUSSEFELT 22-33T + rockring

- suport Truvativ Giga Pipe

- Pedała Wellgo

- Kierownica Truvativ HUSSEFELT

- Mostek Truvativ HUSSEFELT

- Stery Cane Creek

- Przerzutka tyl‚ Alivio

- Przerzutka przod Alivio

- Manetki Shimano EZ-fire

- V-brakei Tektro SCD 3

- Obręcze Sun Rims Rhyno Lite

- Opony Kenda K-Rad

- Siodełko Giant Freeride

- Piasty Formula na maszynach (z mocowaniem do hamulców tarczowych)

- Klamki Shimano EZ-fire

Waga okolo 15 kg

CENA: 1800zl‚

To tylko propozycja :)

Rama bardzo porządna, naprawdę wiele osób ją chwali. Amorek Marcoch. Gdybym ja kupował obecnie rowerek to bym brał tego Gianta. Rama spoko, amor tez da rade :P

pozdrówko

Nice bike ale nie jestem pewien czy osprzęt ma lepszy

1. rama ze stopu 6061 (nie znam sie ale chyba im wyższa liczba tym lepszy stop)

2. użytkownicy sp2 skarżą się na amor że jest za słaby do dirtu

i powiedzcie ogólnie jak ten rower wypadana tle fr1,

Chyba osprzęt i rama przemawiają za STP2. Rama na bank lepsza niż Dartmoor albo Sign. Osprzęt bardzo podobny. Zostanie Ci z tego STP2 200 zł, mógłbyś spróbować sprzedać ten widelec co jest a kupić coś bardziej zaawansowanego, lecz nie wiem czy coś w tego wyjdzie- za mało kasy. Robiąc tak jak wcześniej napisałem zostałoby Ci 400 zł- mógłbyś zakupic jakieś lepsze hamulce, albo sprzedac aktualne koła i złożyć coś sporo mocniejszego. Jak nie masz kasku i ochraniaczy to w nie właśnie polecam Ci zainwestować. Pzdr!

Draero mowisz ze ten Marcoch jest za słaby do dirtu a kilka postów wyzej myślałeś o kupnie Duro :) - jeśli kupisz tego STP2 odezwij sie do mnie wymienie Duro na tego śmieciowego marcocha - po co masz sie z nim meczyc :D

a tobie Maćq po co taki badziew :P ?? a poza tym jak sie patrze na fr1 i stp2 to giant troche biednie przy nim wygląda :) , nie wiem może sie nie znam , ale czy ten giant po zmianie amora bedzie lepszy niż fr1 z inna ramą?? :)

drero chyba nie wiesz, co mówisz. Ja bym na Twoim miejscu brał tego Gianta STP bez dwóch zdań. Rowerek bardzo dobry. I tak jak kolega wyżej napisał chwalisz Duro, a nie chcesz marcocha? :035: Bierz tego STP, bo jest naprawdę maszyna niczego sobie - Jeff Lenosky na niej śmiga jeżeli Ci to coś mówi ;- )

Pozdro

• 2 tygodnie później...

sory za "odgrzewanie" tematu, ale po co miałem nowy zakładać :)

no cóż patrzyłem pytałem sie po sklepach za tym giantem stp2 i jest on dość trudno dostępny, a ostatnio kumpel zaproponował mi konę shred też za 2kzl . Bedzie lepsza niż giant stp2, kross fr1 lub też unibike underground zone I?? :)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...