Stryczek Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Witam, prosiłbym o pomoc w wyborze roweru, który z nich wypada najlepiej, wiem że FusionDisc jest najtańszy ale sprzedawca takiego również proponował. Rower chciałbym taki aby osprzętowo był trwały. Mam 172cm i 84kg. Jeżdżę do pracy terenami asfalt-las (korzenie itd. większe i mniejsze górki). Mniej więcej wiem jak wygląda przerzutkowo który ma wyższą półkę ale jak z ramą, amortyzatorem szczególnie różnica między XCM a XCR Unibike Evolutiona i hamulcami. Rozważe również inne propozycje do kwoty 2300zł.
Stryczek Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Naprawde prosilbym o pomoc Dziś usłyszałem kilka opinii, gdzie w każdym innym sklepie chwalili co innego. W jednym usłyszałem że Krossem i Unibikem ma nie zawracać sobie głowy bo ramy są słabe i hamulec hydrauliczny tarczowy mam sobie odpuścić i mam zainteresować się Authorem Basic na Vbrakech. W drugim mieli Level A3 i go polecali a jak pytałem o Unibike Evo to podobno ciężko już go dostać na ramie 17 (fakt koniec rowerowego roku) a przy porównaniu powiedzieli że całkiem podobne i że to i to na shimano ... ale ja się odezwałem że Evo ma przerzutke deore więc Pan mi przytaknął że fakt półka wyżej. Korcą mnie tarcze hydrauliczne ale już po tych wszytskich opiniach sprzedawców a było ich chyba 6 to już sam nie wiem
PjeseczeQ Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Kross Black Edition 3 ---> http://pliki.martessport.com.pl/site_media/pobieranie/martes_sport_WIOSNA_LATO_13_small.pdf
Stryczek Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 dlaczego na stronie nie widzę go? doczytałem że jest to Level A4 z 2012 w innym malowaniu
PjeseczeQ Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Dokładnie tak. Jeśli chodzi o BE3 2012 (są jeszcze na sklepach) - Kross Level A4 2012 tylko z oponami Impac Trailpac zamiast Schwalbe Rapid Rob. BE3 2013 - Level A4 2013 tylko z oponami Schwalbe Nobby Nic zamiast Rapid Robów.
stream Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Wspomniałeś o Unibike Evolution (2299 zł) i sądzę, że to dobry wybór w tej cenie. Kross A4 (z 2012) ma lepszą korbe (Shimano Alivio M430, a Evo ma Shimano Acera M391), zaś Evo ma lepszy amortyzator (XCR, a A4 ma XCM). Evo jest też lżejszy (13,50 kg zaś A4 14,30 kg). Moim zdaniem Evo ma też lepsze piasty (Shimano Alivio, a A4 Joy Tech). Pozdrawiam!
nemo2009 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 . Mam 172cm i 84kg. Tu masz rower,który dużo wytrzyma.Wygodna pozycja,dobry amortyzator,regulowany skok.Dla ciebie rama 16" wystarczy,jest dość wysoka. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-romet-mosquito-2.0-2011.html
Stryczek Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 nemomo2009 wybacz ale Twoja propozycja po prostu nie podoba mi się ;pwczoraj z tego wszystkiego rozważam jeszcze taka opcję Level A6 2012 jeżeli w dobrej cenie a drugi rower będę się zastanawiać, być może BE3.@streamanEvo fakt ma lepszy osprzet ale za dużo opinii o slabych ramach słyszałam i nawet ostatnio na forum był przypadek ze w drozszym modelu unibike rama pękła.
Stryczek Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Kolega PjeseczeQ zaprowponował mi Krossa Black Edition 3 i różni się ciuut od Level A4 2012 ale mogę mieć BE3 za 1999zł (tylko że w marketach różnie bywa to z serwisem bo w mastrers sports nie widziałem żeby mieli serwis a wiadomo po jakimś czasie trzeba tak czy siak rower dostroić) skolei również byłem w rowerowym i tam mi zaproponowali Level A3 2013 za 2050zł i Level A4 2013 za 2150zł i który lepiej wybrać? Pan mi podpowiedział że lepszy będzie A4 niż A3 zwg na osprzęt i to że A4 można lepiej modyfikować w przyszłości i jest w czymś tam lepszy w serwisie zwg na "całkowitą rozkręcalność", ja tak nazwę bo nie pamiętam o jakiej częsci dokładnie mówił a z BE3 nie miał wspólnego bo jak się dowiedziałem ta seria jest dla sklepów marketowych wypuszczona typu masters sports. Proszę już ustawiłem zestawienie porównawcze tych rowerków z tym że BE3 nie ma na stronie Krossa za to ustawiłem A4 2012 - http://www.kross.pl/pl/catalog/bikes/compare
Stryczek Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 zamówiłem już modEl a4 2013 i mam nadzieję zA Będzie mi się sprawować
kporys Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Mam Krossa Level A4 2013 i jak na razie zrobiłem 1100km i żadnych usterek, wszystko hula, z tym, że Rapid Roby dość szybko się ścierają - po tym przebiegu mam <50% bieżnika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.