slawek1919 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Hej Mam problem, otóż miałem zapowietrzony hamulec i z kolegą starałem się odpowietrzyć. Niejednokrotnie robilismy to w samochodach czy motocyklach więc myśleliśmy że nie będzie problemu. Robimy wszystko według zasady, pompowanie klamką, potem on naciska z całej siły klamkę, ja odkręcam na chwileczkę zawór, potem zakręcam a on puszcza i znowu pompuje. I tak w kólko. Robiliśmy tak chyba ze 50 razy, płyn to chyba ze 3 razy się tam przelał w całym obiegu. Pomimo tego hamulec jest tak miękki że dochodzi do kierownicy i nie ma hamowania.(chodzi o przód) tylni dochodzi do połowy odległości od kierownicy i dalej sie nie da. Czy mógłby mi ktos doradzić co nie tak, bo mam daleko do serwisu a nie chce mi sie tracic kasy i czasu na dojazd skoro mógłbym to sam zrobić. Oto moje hamulce BENGAL/KLS HELIX 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ze strony http://www.bengalperformance.com.tw/download.html ściągasz plik bengal 6. Tam od pkt 6 masz instrukcję odpowietrzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.