adrianko Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Witam Mam rower od ponad dwóch lat - Wheeler Cross 6.6. Ostatnio przed sezonem wymieniłem opony Schwalbe - miałem Racing Ralph - mam Smart Sam. Wymiana linek hamulców i przerzutek. Rower serwisowany przed sezonem Problem pojawił się niedawno. Ponieważ nie czesto jeżdzę szybko dopiero niedawno znalazłem ten problem Przy zjeździe z prędkością około 40 km , trzymając kierownice - czuję jakby koło "nie czuło szosy" - kierownica chodzi bardzo lekko i gdy próbuję wyhamowywać tyłem koło zaczyna wpadać w mega wibracje... wygląda jakby miało zaraz się rozlecieć... i koło i kierownica telepie tak że jest problem z hamowaniem ...im bardziej hamuję tym to telepanie jest większe. COŚ JEST NIE TAK!!!! Wczesniej taki efekt nie występował.... no może przy ok 60 km czuć było lekki wibracje ale można było spokojnie wyhamować - wydaje mi sie że były spowodowane dużą jak na rower prędkością. Musże to wyeliminować bo się niedługo zabiję na drodze.. AMcie podobne doświadczenia?? Co jest nie tak??? Byłem w serwisie. Przełożyli opony tył na przód ale dalej się tak dzieje. Nie zauważyli inncy niepokojacych objawów w rowerze. Ten efekt szczególnie dzieje się przy wyhamowywaniu z dużej prędkości tylnym hamulcem gdy trzymam kierownicę. W necie nazywają to shimmy ale on występuje podobno gdy kierownica jest puszczona. Ale dokładnie u mnie rower zachowuje się jak na tym filmie: wersja na motocyklu wersja na rowerze POMÓŻCIE KOLEDZY!!!!
Mod Team durnykot Napisano 3 Lipca 2013 Mod Team Napisano 3 Lipca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.