Skocz do zawartości

[widelec] Dostępność widelców 26" + rura sterowa 1 1/8 - 1.5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od dłuższego czasu próbuje dokończyć projekt na ramie Scott Scale i ostatnim brakującym ogniwem okazał się widelec sztywny.

Niestety, przetrząsnąłem większość sklepów w Polsce i nie tylko (ebay.com, amazon itp.) z mizernym skutkiem.

Do w/w ramy pasuje tylko widelec o parametrach jak w opisie tematu, czyli stery 1 1/8" - 1.5" ("rozszerza się" ku dołowi). Taka jest konstrukcja ramy i bez kombinowania systemem słodowego nic innego nie wejdzie.

Na stronie np. Trigona występuje w katalogu o wymaganych parametrach http://trigoncycles.com/product_d.php?id=82.

Co z tego jeżeli jest praktycznie nieosiągalny w sprzedaży detalicznej.

Zaznaczam, że w grę wchodzą tylko sztywne widelce karbonowe.

Zdaje się, że większosć cyklistów przechodzi na koła 29" a ja znalazłem się w nieodpowiednim czasie do tego typu projektów.

Będę wdzięczny za sugestie.

pozdrawiam

Marcin

Napisano

Skoro Masz taki problem ze znalezieniem to może stery z redukcją i kup widelec ze "standardową" sterówką?

Ew na aliexpress posiadają takie z taperowaną główką...

Napisano

Skoro Masz taki problem ze znalezieniem to może stery z redukcją i kup widelec ze "standardową" sterówką?

Ew na aliexpress posiadają takie z taperowaną główką...

Jeżeli chodzi o ten http://www.aliexpress.com/item/IPLAY-3K-finish-full-carbon-fiber-bicycle-26er-carbon-MTB-fork/599417024.html

Chiński noname, strach tym jechać wg mnie...

Z redukcją sterów można pokombinować, pozostaje kwestia estetyki.

W każdym razie dzięki za odp.

Napisano

Nie jest, ale dobierałem sprzęt pod kątem redukcji wagi i różnica prawie 300g względem trigona czy ritchey jest nie do przeskoczenia.

Zamieszczę ogłoszenie w dziale "kupię", chciałbym uniknąć adaptera sterów względem standardowego 1 1/8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...