MikeSkywalker Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Korzysta ktoś z Was z nawigacji Garmina jeżdżąc na rowerze? Smartfonu i Automapy mam dość, a przede wszystkim słabej baterii w telefonie. Pracuję czasem z Gpsmap 60/62 i muszę przyznać że jednak wygodne jest wgranie sobie trasy a potem objeżdżanie jej bez obawy o zasilanie bo kilka paluszków zapewnia totalne bezpieczeństwo energetyczne To chyba największa zaleta takiego odbiornika GPS. Dlatego też w akcie desperacji i wśród wulgaryzmó w kierunku baterii i dotyku w telefonie z którego ciężko się podczas jazdy korzysta myślę nad jakimś turystycznym modelem Garmina, ale jest ich jednak troszkę więc ciężko wybrać. Wszelkie propozycje i opinie również na temat słuszności takiego rozwiązania mile widziane.
Sandacz Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Poszperaj po poniższym forum, w działach "Na szlaku" i "Na sportowo": http://www.garniak.pl/
hassanbey Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Też się zdenerwowałem ostatnio na swój telefon.....bo w połowie drogi ani mapy, ani telefonu Kupiłem Garmin Dakota 20 - jestem mega zadowolony Wziąłem opcje bez map. Mapy można wgrać samodzielnie a jest tego ogrom Urządzenie niewielkie na paluszki do 20 godzin pracy non-stop
dymcio111 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 A z trochę większym wyświetlaczem od Dakoty jest Oregon 450, w prawdzie nie mam ale miałem okazję zobaczyć kilka razy i fajny sprzęcior, sam może kupie lub 62s Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
MikeSkywalker Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 "Lub" to mało powiedziane, bo Oregon i Gpsmap to dwa inne światy. Też raczej między nimi będę wybierał, no chyba że tańszego eTrexa, ale ciekaw jestem czy ktoś może ma jakiekolwiek porównanie. Gpsmapa czasem jest trochę upierdliwa w klikaniu guziczkami żeby na przykład coś napisać ale pewniejsza w korzystaniu podczas jazdy, spokojnie można obsługiwać jedną ręka (tego bardzo mi brakuje w smartfonie), do tego ma wyraźniejszy niż Oregon wyświetlacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.