BONUS Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mam nowe koła. Wydałem kupię kasy i jestem zły, bo tylne hałasuje. Hamulec nie obciera, a mimo wszystko slychać rytmiczne "szur, szur". Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 zla nazwa tematu!! sprawdz czy nie obciera opona, znajdz zrodlo dzwieku, moze masz swierszcza w piascie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 tak LX moze halasowac, tak jak XTR i SIS, musisz duzo jezdzic i nie przejmowac sie "szur, szur" tylko wsluchiwac w przyrode. ale z drugiej strony slyszalem, ze "szur, szur" tlumaczy sie na cos w stylu "mam LX jestem gosc" a deschek w sumie ma racje, swierszcze niektore, ktore jaraja sie rowerumi na widok LX poprostu nie wyrabiaja i wskakuja w piaste wydajac ten dzwiek szurajacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 A może masz za mocno skręconą tą piastę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 zla nazwa tematu!! sprawdz czy nie obciera opona, znajdz zrodlo dzwieku, moze masz swierszcza w piascie Opona raczej nie, bo o co by mogła obcierać, szybciej osłona... ale nic tam nie widać. znajomi mają piasty LX i w ich rowerach koła chodzą bez oporów, lekko i płynnie, u mnie coś blokuje. A może masz za mocno skręconą tą piastę? A taka skręcona za mocno wydaje źwięk cały czas, czy tylko w jednym położeniu koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nygas Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 jestes pewien, ze to piasta? ja mam miesiecznego LXa (co prawda) z przodu i nic nie slychac, chodzi idelnie, nawet po malym otb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Moj kolega tak (tzn. nie jestem pewien czy o tym samym mowimy :]) ma ale zrobil na Lx jakies hm.. 3k km nie wiem jak bylo wczesniej. I jeździ dalej i sie nieprzejmuje. Ja tez mam Lx ale jak wydawało na początku dźwieki tak teraz jest cicho (2k km na przebiegu). A zdejmij łańcuch tak zeby bebenek sie obracał razem z kołem i zobacz czy tez jest to szuranie. I wtedy diagnoza bedzie w miare prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 jestes pewien, ze to piasta? ja mam miesiecznego LXa (co prawda) z przodu i nic nie slychac, chodzi idelnie, nawet po malym otb . Z przodu u mnie też chodzi bezszelestnie, a z tyłu oprócz wolnobiegu słychać rytmiczne ocierania. Moze osłona, ale nie widac aby gdzieś ocierała. Wpływu na jazdę to nie ma, ale jest też minimalny opór na taj piaście. Coś ją trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 To poluźnij lekko śrubki i sprawdź. Jeżeli to nic nie da, rozkręć piastę i sprawdź czy aby tobie nie wsadzili zrąbanych misek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 To poluźnij lekko śrubki i sprawdź. Jeżeli to nic nie da, rozkręć piastę i sprawdź czy aby tobie nie wsadzili zrąbanych misek. Ja kupiłem piasty z małymi literami LX, czyli najnowszy model i mało prawdopodobne, aby te piasta była używana/zrąbana. Oddam to do reklamacji i niech się martwią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Wydałem kupię kasy i jestem zły, bo tylne hałasuje. Hamulec nie obciera, a mimo wszystko slychać rytmiczne "szur, szur". A te dźwięki występują w czasie pedałowania, czy w czasie jak nie pedałujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 13 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 A te dźwięki występują w czasie pedałowania, czy w czasie jak nie pedałujesz? To jest tak cichy dźwięk, ze gdy jadę to tylko opony słychać. Słyszę to minimalnie gdy kręcę samym kołem. Nie obraca się też ono całkiem lekko, ma delikatny opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 prezywasz jak wozny wakacje dotrze sie i bedize cool ew. idz zareklamuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.