bike1 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witam. Jestem posiadaczem Kelly's-a Salamander. Mam go od wielu lat (nie jest to najmłodzszy rower). Ostatnio (po jeździe w zimie) zardzewiały mi przednie amortyzatory. W czasie zimy, kiedy widziałem rdzę, czyściłem amortyzator i smarowałem. Wyglądał jak nowy. Po kilku miesiącach amortyzator zardzewiał pod uszczelkami. Próbowałem czyścić, zedrzeć rdzę, ale amortyzator stoi, nie działa. Rower zachowuje się jak by nie miał amortyzatora. Pytanie do Was. Czy da się jeszcze go uratować? Może wlać odrdzewiacz, albo coca-colę.... Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Skoro zardzewiał to nie miał dobrych powłok, czyli był niskiej klasy. W tych modelach były montowane XCT/XCM więc bardzo niska klasa. Ogólnie amortzator na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A w sprawie rdzy też miałem ten problem po zimie amortyzator stał i zardzewiał ale po paru siłowaniach się z nim uległ strzelił i działa a rdze wyczyściłem rozpuszczalnikiem tylko nie wszystko chciało zejść gdyż amortyzator był porysowany wiec zardzewiał tak w tych dziurach obrysowanych że nie da się tego wyczyścić ale trochę popsikałem odrdzewiaczem trochę brunoxem i jak na razie działa :/ Amortyzator to Sr Suntour 80mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ratowanie go nie ma sensu. Stracisz tylko kasę, nic nie zyskując. Uprzedzając pytanie ... Z tanich pod vki polecamy XCR, ew. Spinner SW7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.