Skocz do zawartości

[hamulec]hfx9 - co zrobić aby..(opis w poście)

mmmak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!!!

mój hampel blokuję koło przy odległości klamki od kierownicy jakies 1.5 cm

powiedzcie jak zrobic zeby klamka dochodziła do końca kierownicy i w takim położeniu dopiero blokowało koło - domyslam się pewnie ze trzeba by ując płynu hamulcowego ale ja nigdy nie odpowietrzałem i nie zalewałem hampla bo odnowości nie było z nim problemu

dzieki i pozdrawiam

Napisano

Miałem dokładnie to samo i też chciałem żeby klamka mocniej chodziła i dalej łapała. Sprawa nie jest trudna...na górze przy klamce przy tej czarnej metalowej płytce jest taki zaworek. Jest uszczelniony więc jak będziesz go wyjmował postaraj się żeby uszczelka została na swoim miejscu. Wyciągasz go i naciskasz delikatnie klamkę. Bardzo delikatnie! Każda kropla się liczy:) No i spuszczasz dosłownie ½ krople i zaciskasz. Ważne żebyś jak wciskasz klamkę nie cofnął jej zanim nie wsadzisz zaślepki bo zassasz powietrze. Czyli wciskasz aż wypłynie kropelka i trzymasz w takiej pozycji aż nie zatkasz. Ewentualnie przed samym włożeniem zaślepki jeszcze minimalnie wyciskasz płyn tak żeby taki minimalny bąbelek płynu wystawał to wtedy masz 100% pewności że nie ma powietrza. I tak aż uzyskasz pożądany efekt. U mnie była to dosłownie kropla dwie...pozdrawiam!!! Mam nadzieje że coś z tego zrozumiesz:)

Napisano

Jak klamka dochodziła do końca kierownicy?? Chodzi Ci o to żeby blokowała dalej czy bliżej kierownicy??

Napisano

ej przecież napisałem:) u mnie tak zadziałało...a nie możesz ewentualnie śrubką przykręcić klamki bliżej? tam jest taki malutki ampulik dwójka bodajże. można ustawić tym odległość klamki bez zmieniania charakterystyki hamulca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...