zoomek Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 UOKiK też używa pojęcia "reklamacja towaru niezgodnego z umową" (http://www.uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_konsumencka.php#faq575). Zresztą jak zwał, tak zwał, byle kolega nie domagał się naprawy z tytułu gwarancji (bo tą często można sobie cztery litery podetrzeć), a powołał się na zapisy ustawy konsumenckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Nie oczekiwałbym dalszej pomocy po takim stwierdzeniu. U niego to normalne, zobacz inne tematy, oczywiście wszystkie o tym samym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Reklamacja, gwarancja, towar niezgodny z umową niby dokładnie to samo ale niuanse są. To jest język prawniczy i ma sie dwa rozwiązania albo będzie się gadać jak oni albo trzeba będzie wynająć jednego z nich A w kwestii roweru. Ja złożyłem sam wszystkie rowery używając często części używanych czy odzyskanych i naturalne jest, że niektóre części nie pasują do siebie lub się zużywają. Trzeba przełknąć ślinkę, kupić nówkę część, ją zainstalować cieszyć się jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goomako Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Rower posiadam od trzech miesięcy. Rok produkcji 2011 przyjechałem około 600km. Rower kosztował 1800zl wiec jak za te pieniądze nie można powiedzieć że przeplacilem. Żadnych większych uwag nie mam. Tylna przerzutka wymaga lekkiej korekty co 200km Suport co jakiś czas się odzywa zaznaczając swą obecność dziwnym dźwiękiem, dla mnie to najslabsza czesc tego roweru. Reszta bez uwag czyli wszystko ok Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Faktem jest, że rower masz raczej na budżetowym osprzęcie więc nie dziwię się, że się psuje. Na wytrzymały rower trzeba wydać niestety dwa razy więcej. Wg mnie masz trzy opcje: 1. modernizacja sprzętu do wyższego poziomu, 2. rządanie wymiany na nowy, 3. rządanie zwrotu pieniędzy i kupno roweru innej firmy. Możesz skorzystać z pomocy miejskiego rzecznika konsumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Nie widzę sensu kontynuowania tego tematu po kilkudziesięciu dniach, jeśli autor nie wyraża takiej chęci. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.