Skocz do zawartości

[obręcz] Do wymiany czy do naprawy

DawCioS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam u siebie na tylnej obręczy 2 takie wgniotki i powiem szczerze, że w niczym one nie przeszkadzają także wydaje mi się, że spokojnie możesz z czymś takim jeździć jeżeli nie niesie to jakiś efektów ubocznych.

Napisano

Spróbuj wyprostować. Pojeździsz to się dowiesz czy wszystko dobrze. Masz hamulce tarczowe wiec problem hamowania odpada :)

Napisano

Skocz do panów od felg itd - mają narzędzia dzięki którym za pomocą rolek "rozwałkują" ci na gorąco lub zimno rawkę.

Napisano

Nie wiem czy opłaca mi się wydawać 50-80 zł żeby wyprostowali mi to kombinerkami , znam się troche na metalach i nie wiem czy to tak łatwo to wyprostować a potem zmęczenie materiału i inne ... Czyli mogę nic nie robić z tym i nie przebije mi to opony ani dętki ?

Napisano

Jeśli całość mocno nie wciska się w oponę to nie powinno się nic dziać.

Co do prostowania - kiedyś prostowałem aluminiową rawkę wgiętą jak u ciebie na krawężniku - zapłaciłem "na piwo" a facet wyprostował mi jakieś 20 minut, z czego więcej zajęło dopasowywanie rolek i lekkie podgrzanie. Po prostowaniu nie było śladu ani krzywizn itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...