DawCioS Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Witam , zakupiłem 2 miesiące temu evado 3.0 zrobiłem ponad 1000 km , i teraz mam problem z obręczą . Chciałbym dostać rade co w takiej sytuacji mogę zrobić http://imageshack.us/photo/my-images/692/61so.jpg/ , wymiana ? czy może prowizorka i kombinerkami odginać ?
Szymon90 Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Mam u siebie na tylnej obręczy 2 takie wgniotki i powiem szczerze, że w niczym one nie przeszkadzają także wydaje mi się, że spokojnie możesz z czymś takim jeździć jeżeli nie niesie to jakiś efektów ubocznych.
turysta Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Spróbuj wyprostować. Pojeździsz to się dowiesz czy wszystko dobrze. Masz hamulce tarczowe wiec problem hamowania odpada
dovectra Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 delikatnie naprostuj, ale to aluminium , nie lubi zgnania, a potem na większym ciśnieniu jeździj.
skaktus Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Skocz do panów od felg itd - mają narzędzia dzięki którym za pomocą rolek "rozwałkują" ci na gorąco lub zimno rawkę.
DawCioS Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Nie wiem czy opłaca mi się wydawać 50-80 zł żeby wyprostowali mi to kombinerkami , znam się troche na metalach i nie wiem czy to tak łatwo to wyprostować a potem zmęczenie materiału i inne ... Czyli mogę nic nie robić z tym i nie przebije mi to opony ani dętki ?
skaktus Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Jeśli całość mocno nie wciska się w oponę to nie powinno się nic dziać. Co do prostowania - kiedyś prostowałem aluminiową rawkę wgiętą jak u ciebie na krawężniku - zapłaciłem "na piwo" a facet wyprostował mi jakieś 20 minut, z czego więcej zajęło dopasowywanie rolek i lekkie podgrzanie. Po prostowaniu nie było śladu ani krzywizn itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.