Skocz do zawartości

[Rama] On One XC Carbon Whippet

oskar9595

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam ramy on one xc carbon whippet w wersji 16' cała czarną, znalazłem te ramy w sklepie http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOCWH/on_one_carbon_xc_whippet_frame   jednak nie ma już tego koloru. może ktoś z was orientuje się gdzie można takową zakupić, lub zna jakieś dobre propozycje ramy cenowo do 1800 zł. 

Wymagania: kolor biały, czarny, lub niebieski. najlepiej czysta czarna lub dodatki białego

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki. przewertowałem pół internetu i nie mogę znaleźć nic ciekawego. może wy mi pomożecie 

P.S. Ramka do XC pod jeźdźca 60 kg

• Mod Team
Napisano

Tej ramy (nowej) raczej nigdzie indziej nie dostaniesz. No, chyba że w zamorskiej komórce On-Ona za Wielka Kałużą.:)

A pisałeś w ogóle e-mail do On-One z zapytaniem, czy chłopaki będą uzupełniać zapasy, jeśli chodzi o wybraną przez Ciebie ramę? Może będą robić re-stock na dniach.

Jeśli wyczerpałeś te możliwości to pozostaje jeszcze chiński karbon z http://www.aliexpress.com/ :)  

Napisano

Dzwoniłem do nich, będą w listopadzie podobno, ale to za późno.  zastanawiam się nad przejściem na 29" jednak czy jest to opłacalne dla mnie? mam 174 cm wzrostu i czy po prostu nie będę do tego za drobny.  Zamorska komórka on-one'a to znaczy? szukałem i nigdzie indziej nie znalazłem tej ramy. nawet używanej.

• Mod Team
Napisano

Przegladaj regularnie ebay.co.uk. czesto gesto bywaja tam cale rowery - aktualnie 2 w malowaniu jakie Cie interesuje - to moze i same ramki sie trafi...

Szacunek...

I.

Napisano

Ledwo co kupiłem nowy napęd i hample xt, siodełko, mostek tarcze i inne elementy. wiec całego roweru nie kupię. jak już to zmieniałbym amor, koła, ramę, kierę, możliwe że sztycę lub mostek jak będzie trzeba.

• Mod Team
Napisano

Zamorska komórka on-one'a to znaczy?

Zamorska komórka On-One/Planet-X to ten sklep: http://shop.titusti.com/

Może napisz do sprzedających z ebay.co.uk, o których napomknął kolega Ivan - może ktoś zdecyduje się opylić samą ramę.

Co do przesiadki na 29" to sam musisz zdecydować. Pojeździć, poskakać, wyglebić się parę razy ;) - wtedy będziesz wiedział czy chcesz się przesiadać. A może zamiast 29", wybierzesz 27,5", jeśli masz obawy, że jesteś za drobny?

Napisano

W tym sęk, że jedyny dostęp do 29 er to rower mojego taty, merida big nine tfs 300-d. może jakbym go pod siebie przerobił odrobinę to byłby dobry, jednak w ustawieniu dla taty jest on dla mnie jak czołg stabilny i lekko dziwnie się jedzie. możliwe że na lepszym osprzęcie byłoby lepiej, ale nie wiem.  zobaczę, napiszę w sprawie ramy, może się uda odkupić samą ramę.   Co do 650 to czy nie jest ono jeszcze zbyt mało popularne? amorki okej, są, koła jakieś są, a ramy? niezbyt ich widziałem. może po prostu w łych kierunkach się rozglądałem

Napisano

Nie widzę opcji edytuj więc dodaję nowy post. Znalazłem ramę ltk023. tylko czy warto brać ją pod uwagę? czy ktoś korzystał z niej/miał jakieś doświadczenie/styczność? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...