Skocz do zawartości

[do 2000] cross mocna rama i koła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Chciałbym kupić cross który wytrzyma moje 130 kg / 193 cm.

Najważniejsza jest dla mnie mocna rama i koła (piasty, obręcze, szprychy 36)

Osprzęt z czasem można  zawsze wymienić. 

Wykorzystanie - dojazdy do pracy 25 km dziennie, wycieczki do 100 km weekendowo, ubite szlaki.

Co byście polecili jako dobrą bazę do rozbudowy w przyszłości (klasowy napęd, tarcza z przodu)?

Koła w tym modelu wytrzymają mnie? 2100 to już sporo jakbym miał jeszcze 500 na koła wydać to się robi sporo. Rama 140 kg ma wytrzymać wiec spoko.

Wysyłane z mojego Sensation za pomocą Tapatalk 2

Chciałbym kupić cross który wytrzyma moje 130 kg / 193 cm. Najważniejsza jest dla mnie mocna rama i koła (piasty, obręcze, szprychy 36)

Za 2000 nowego roweru, który spełnia Twoje oczekiwania nie kupisz.

Co byście polecili jako dobrą bazę do rozbudowy w przyszłości (klasowy napęd, tarcza z przodu)?

Może na www.rower242628.pl zainteresowałbyś się rowerem Checker Pig Cromoly 28'' (ale bez widoków na tarczę - patrz widelec), w ktorym od razu wymieniono by Ci koła na któreś z turystycznych/wyprawowych - http://rower242628.pl/c/347/28-turystyczne-kola.html

w tym budżecie to tylko wymienione wyżej Unibike... z tym, że Twoja waga + rower niestety już przekraczają DMC 140kg i w razie "W" nikt Ci gwarancji nie uzna.

Jedyny rower jaki znam, który zniósłby Twoją wagę to Univega Terreno 400 XXL (DMC 170kg) ale niestety nie mieści się w Twoim budżecie

Przed pierwszą jazdą musisz sobie ustawić SAG. Amortyzatory w rowerach crossowych mają skok od 50 mm do 75 mm w zależności od modelu. Jeśli będziesz wykorzystywał rower zgodnie z jego przeznaczeniem to w zupełności taka amortyzacja wystarczy i nic się nie stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...