Skocz do zawartości

[rower] prosze o pomoc w zakupie roweru

sedlak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wątpię żeby ktokolwiek jeszcze się wypowiedział, bo do 1500,- to masz tylko Kands'a E1300/Maestro/Lazaro Integral/Evolution i ew. Kross'a Black Edition 2, co w zeszłym miesiącu było pisane kilka razy dziennie i już się każdemu powoli odechciewa. 

BTW. Ktoś, kto się opiekuje stroną Kross'a chyba zwariował. Na ich stronie Evado 3.0 wygląda okropnie, a w realu to grafitowo-błękitne malowanie jest prawie idealne.  :thumbsup:

Napisano

chyba zdecyduje sie na zakup tego roweru http://www.kross.pl/pl/2013/cross/evado-3-0 na tablicy udało mi sie go znalesc o 200zł taniej i wezne z kumple 2 rowery wiec pewnie bede walczyc o znizke. Mam pytanie czy te hamulce hydrauliczne ja dobrej klasy/ jakości czy lepiej wziasc ego evado i dać mu Vbraki. Jak czesto trzeba wymieniac te plyn hydrauliczny. Jezdzic na pewno nie bede codziennie. Głownie bede jezdzic po drogach, ale nie ukrywam, że rower wiedzie również do lasu, czesto bede na polnych drogach.

Napisano

ja w sprawie roweru czy opyla mi sie kupic takie cos:

Rama: Cocaine dirtparade 2007 16cali biała
amortyzator: MZ BOMBER JuniorT 2006 (zaraz po zimie, zalany nowym olejem, wymienione uszczelki na oryginalne)
obręcze: Alexrims DM24 26cali
opony: CST MTB
Przerzutki: przód-brak; tył-shimano deore
hamulce: przód, tył- avid elixir3 (hydrauliczne)
tarcze 160mm
korba: truvativ
kierownica: Fatboy funn 810mm

Cena to 1900

Napisano

Ja bym osobiście tyle nie dał tak ogólnie mówiąc. Ale to zależy od dokładnego stanu.

Ale gościu dorzuca jeszcze kask fullface na dh i rower ja kwidziałem z zdj jest w stanie dobrym

Napisano

Witam, 

Mam 175 cm waże około 84 kg. Szukam roweru MTB do 4 tyś zł . Na początku roku kupiłem krossa levela a8 z 2012 r. Rama pęka jak zapałka wieć domagam sie zwrotu kasy i chce kupić coś trwałego. Mieszka w 3city więc mam i tereny płaskie jak i "górskie" Podczas 1 jazdy robie od 50 do 160 km. Jeżdzę agresywnie, szybko. W poniższym linku osprzęt na jakim śmigałem 

http://www.kross.pl/pl/2012/level-a8

Dajecie jakieś rady co za rower kupić bo już sam nie wiem, Pozdrawiam Paweł 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...