wojtaszek Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 Ramy z tylu w miejscu na ośkę koła ma takie dziubki w kształcie "U" w które się wkłada piastę. Dalem radę wcisnąć tylko tyle by nie wystawało. Czy należy jakoś wcisnąć ją do końca? Mi się nie udalo, nawet przez dobicie młotkiem etc.
Kiciok Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 Nic nie rozumiem W hak Ci do końca nie wchodzi? Co to ze rower? Jaki napęd?
jacq Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 chyba nie ma znaczenia co za rower. koledze chodzi o to ze miejsce na wlozenie osi w widelki zwęża się przez co nie da sie wlozyc jej do konca. no chyba ze zle zrozumialem ostatecznie, choc to nie do konca bezpieczne, nie dokrecaj zacisku do konca i przejedz sie kawalek, moze pod naciskiem os dobije do konca. ale tak jak napisalem wczesniej os nie musi dobijac do konca, wazniejsze jest zeby ja odpowiednio mocno skrecic.
Kiciok Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 Ja to zaś zrozumiałem tak, że to jakiś SS i łańcuch ma za krótki, przez co nie da się dalej włożyć osi w haki
jacq Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 w takim razie bez doprecyzowania pytania nic nie poradzimy
beskid Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 Jeśli chodzi o tylne widełki i starsze typy ram to raczej nigdy nie udaje się ośki wcisnąć do końca. W nowszych ramach ośka wchodzi do końca bo też nie da się inaczej.
wojtaszek Napisano 1 Lipca 2013 Autor Napisano 1 Lipca 2013 Rama Accent shannon, nówka. Tak chodzi o ramę. Boję się tylko, żeby koło poodczas jazdy nie wypadło
ugupu Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Pilnik w łapę i szlifuj. Koło musi siedzieć równo i do końca w widełkach i to nie ze względu na to czy wypadnie czy nie ale ze względu na geometrię roweru.
beskid Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Nie ma takiej opcji aby ośka nie weszła. Prędzej albo coś żle robisz lub z samą ośką coś jest nie tak. Pierwsze słyszę o takich problemach w tego typu ramie.
wojtaszek Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Trzeba bylo rozszerzyć (sam nie dalem rady) widelki, a nie wciskać. I weszło.
niestrawny Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Jeśli chodzi o tylne widełki i starsze typy ram to raczej nigdy nie udaje się ośki wcisnąć do końca. W nowszych ramach ośka wchodzi do końca bo też nie da się inaczej. w niedzielę siłowałem się ze swoją ramą i nawet dałem radę solo, koło wskoczyło i siedzi jak ta lala... :-) rama z 1997r, cieniowana stal, nieprzystosowana do v-brejkoof (a takowe eksploatuję) ... może jej nie ukatrupiłem, jak myślicie? ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.