patryk19791 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dzień dobry ma pytanie mój rower ma amortyzator starego typu co muszę kupi zrobić by móc założyć amortyzator nowego typu, mój ma dwie nakrętki a nowsze nie mają . mam taki amortyzator zdjęcia poglądowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Na sam początek należy upewnić się czy oba mają tą samą średnice rury sterowej ... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk19791 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 mają tom tą samą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Jak mają "tom" samą to jeszcze sprawdzasz rozmiar koła i szukasz amortyzatora z mocowaniem do hamulców v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk19791 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 rozmiar koło się zgadza a mocowanie na v-brake może być ale nie musi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Nie za bardzo wiem o jakie nakrętki ci chodzi, ale... Stary typ to najprawdopodobniej amortyzator z rurą 1" pod stery klasyczne, w nowszych rowerach montowane są stery ahead o rozmiarze 1 i 1/8". Jeżeli jest faktycznie tak jak piszesz, że średnica rury sterowej jest taka sama jak w starym amortyzatorze, to pozostaje ci kupić nowe stery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.