ostry2407 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witajcie Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak dobierać przełożenia aby nie kosić łańcucha. Moja przerzutka przód 3 tarcze a tył kaseta 8 rzędowa. Do tej pory robię tak Duża tarcza z przodu i trzy najmniejsze z tyłu. Średnia z przodu i tył 4 i 5 zębatka Największa tarcza z przodu i z tyłu ostatnie 6,7,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 No mniej więcej. Można rozszerzyć 1-4, 2-6, 4-8. Nie demonizujmy przekosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacq Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 ja jeżdżę w ten sposób: Przód 1 - Tył 1, 2, 3, (ew. 4) Przód 2 - Tył (ew. 3), 4, 5, (ew. 6) Przód 3 - Tył (ew. 5), 6, 7, 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A ja śmigam jak mi potrzeba i jest wygodnie a nie oglądam się na to, czy na patelni to te zębatki z tyłu a na młynku inne. I jakoś mi napęd szybciej nie siada mimo kilu tysięcy przebiegu rocznie. Choć, oczywiście, macie rację i pewnie powinno się zwracać uwagę na przekosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 I ja robię dokładnie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.