Skocz do zawartości

[licznik] Cena ok 50 zł

mkamil99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Wczoraj kupiłem nowy rower Meride Matts 10 v 2013.

I chcę kupić do niego licznik rowerowy.

Mogę wydać do 70zł

co polecacie?

Napisano

Być może w tej cenie jest coś lepszego, ale ze swojej strony polecam Author Cat-5. Mam go już ze dwa lata, ciągle na tej samej baterii, upadł mi wiele razy a jest cały. Podstawowe funkcje czyli Vaktualna, Vmax, Tcałkowita, Tdzienna(można zresetować w każdej chwili) no i czas. Zegar chodzi cały czas, pomiar prędkości gaśnie jak stanie się na dłużej. Praktyczny kształt i rozmiar. 

Edit 

BC 1009 w bardzo podobnej cenie a więcej opcji. Mnie osobiście przydałaby się prędkość średnia i czas jazdy. Ktoś potwierdzi czy czas jazdy zatrzymuje się wraz z prędkością ? 

ps. jeśli chodzi o sigmę, to polecam w necie obczaić online jak co działa, fajna opcja :)

Napisano

BC 1009 w bardzo podobnej cenie a więcej opcji. Mnie osobiście przydałaby się prędkość średnia i czas jazdy. Ktoś potwierdzi czy czas jazdy zatrzymuje się wraz z prędkością ?

Czas jazdy liczy tylko czas kręcenia się kół. Czyli jeżeli prędkość spada poniżej 3km/h czas też staje.

Napisano

Ktoś potwierdzi czy czas jazdy zatrzymuje się wraz z prędkością ?

Czas jazdy w licznikach zatrzymuje się kilka sekund po ostatnim impulsie. W trzech które miałem było to zawsze 4s. Odpowiednia informacja znajduje się w instrukcji obsługi.

Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jak chcesz coś taniego to może być ATECH F-16

Tu masz najtaniej z przesyłką http://allegro.pl/licznik-rowerowy-f-16-atech-tw-16-duze-liczby-i3354344683.html

Mam to cudo i nie narzekam dużo funkcji wyświetlacz bardzo czytelny cyferki dla prędkości bardzo duże.  Funkcja termometru.

Jak ma być sigma to może starsze modele np BC 1200 (też ma termometr) http://allegro.pl/sigma-licznik-rowerowy-bc1200-fv-i3357335648.html

Albo tak jak koledzy podpowiadają coś z ostatnich modeli.

Szczerze powiem, że mnogość funkcji jest zbędna i po czasie pewnie będzie Cie interesowała tylko prędkość, dystans, czas przejazdu i może średnia. Jakbym miał teraz kupować licznik to szukałbym takiego  który ma trzypoziomowy wyświetlacz i pokazuje jednocześnie prędkość, dystans i godzinę. Sigma niby ma trzy poziomy ale jeden pokazuje tylko nazwę funkcji /trybu

Ogólnie jaki sprzęt nie wybierzesz  jeśli chodzi o dokladność to w każdym będzie ta sama. Licznik to urządzenie proste jak budowa cepa. 

Napisano

Jeszcze ja wtrącę kolejne 3 grosze...

Jak widać co watek na okrągło wałkowana jest SIGMA jakby to był jedyny producent jak chcesz być oryginalniejszy. To znalazłem ciekawe propozycje.

Pierwsza to wręcz w okazyjnej cenie markowy niemiecki CICLOSPORT CM 4.1 (wyświetla 3 funkcje naraz, jest bezprzewodowy) cena też atrakcyjna bo 65zł u innych ponad 110zł

http://allegro.pl/ciclosport-licznik-bezprzewodowy-cm-4-1-i3350425453.html

Albo może BLACKBURN ATOM SL (duże cyfry prędkościomierza i oryginalny wygląd, czcionka LCD też niebanalna)

http://allegro.pl/nowy-licznik-przewodowy-blackburn-atom-sl-2013-i3366604428.html

Napisano

Od zawsze kupowałem liczniki Sigmy i ta firma nigdy mnie nie zawiodła. Model BC 906 działał mi 3 lata na jednej baterii (kiedyś go zgubiłem i żałuję bardzo) a obecny BC 1009 już ponad rok, dodam że na prezent kupiłem BC 1200 i jego użytkownik chwali sobie.

Napisano

Od zawsze kupowałem liczniki Sigmy i ta firma nigdy mnie nie zawiodła. Model BC 906 działał mi 3 lata na jednej baterii (kiedyś go zgubiłem i żałuję bardzo) a obecny BC 1009 już ponad rok, dodam że na prezent kupiłem BC 1200 i jego użytkownik chwali sobie.

Pewnie się znajdzie zadowolony użytkownik licznika z biedronki któremu działa sprzęt 5lat. Psują się i sigmy i cała reszta. Działanie na jednej baterii też nie jest żadnym argumentem biorąc pod uwagę cenę baterii CR2032 (1zł).  Poza tym Ty mogłeś przejechać przez 3 lata 5000km, a są tacy co przejadą 25000 przez ten okres. Czy im starczy baterii to już wątpię więc argument bardzo względny.

Sigma jest konserwatywna jak Volkswagen poprawna, ładna stylistyka, ale bez szaleństw. Jada na tych samych matrycach LCD co sezon. Tylko modele ROX w chorych cenach powyżej 600zł mają rozszerzoną funkcjonalność ekranu

Np aktualne modele bc 14.12 16.12   dostały funkcje barometru/wysokościomierza a nie dostały większego wyświetlacza dla obsługi wysokości wg mnie ukryte funkcje = nieużywane funkcje

Sigmę ratują spore obniżki cen starych serii wydaje mi się, że jeśli obowiązkowo ma być sigma to albo BC1200 za 59zł albo BC 1009 za 58zł  ten ostatni chyba najładniejszy ze wszystkich dostępnych w tym pułapie cenowym Sigm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...