sigurros Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 W sierpniu chcialbym przejechac trase Kraków-Zakopane najlepiej zakopianką poniewaz wydaje mi sie ze jest najkrótsza jezeli sie myle to prosze o jakies wskazowki.Pare dni temu przejechalem z Łódzi do Piotrkowa Trybunalskiego i z powrotem 116 km w 6 godzin.Jak ktos jechal tą trase to ile zajeło Wam to czasu pytam sie poniewaz wyprawe moge rozpocząc okolo godziny 13 (przyjazd pociągu do krakowa) a chcialbym zdąrzyc przed zmrokiem.Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Na góralu w okolicach 4,5-5 godz da się zrobić. Resztę doczytaj tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/139450-skawinakrak%C3%B3w-zakopane-powr%C3%B3t-w-1-dzie%C5%84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Trasa zakopianką jest najbardziej prosta i najkrótsza ale wcale nie jest ani bezpieczna, ani przyjemna, ani turystyczna. Ja bym proponował trasę o 12 km dłuższą czyli nie 106 a 118 km Kraków- Wieliczka - Dobczyce -Mszana Dolna - Rabka - Czarny Dunajec - Dzianisz - Zakopane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Tez planuje zafundowac sobie wycieczke Krakow - Zakopane, ale zakopianke wole omijac bo raczej nie bedzie to przyjemna jazda.Wyznaczylem sobie troche dluzsza trase, wychodzi troche dluzsza, ale jest znacznie spokojniejsza : http://www.endomondo.com/routes/206055185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Nie kumam co was tak ciągnie przez Jordanów zamiast jechać do Czarnego Dunajca przez Zawoję i Krowiarki?? Nie jest trudniej a widoki bez porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ja poprostu usiadlem i wyklikalem ta trase majac na uwadze by omijala zakopianke, by byla prosta do ogarniecia i zapamietania oraz zeby nie dorzucic strasznie duzo km. Przemysle Twoja sugestie zmiany, doklada co prawda 10km, ale jakby walory widokowe mialy wzrosnac istotnie to mysle ze warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Tych 10 km nie poczujesz bo w zasadzie jest łatwiej. Sam 9 km podjazd na Krowiarki nie jest jakoś wybitnie trudny a za to z przełęczy, praktycznie do Jabłonki jest w dół a dalej do Czarnego to płaski odcinek. Poza tym przynajmniej dla mnie zawsze Babia w zasięgu ręki to opcja na plus. Tak poza tym to bardzo ambitna trasa bo trudniej już się nie da dotrzeć na Podhale. Swoją drogą to od kąt wyasfaltowali wspinaczkę na Makowską Górę to okolica zyskała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 "odkąd" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ostatecznie wybralem opcje zakopianka odbijajac w Pcimiu na Jordanow, Naprawę i wracajac do glownej trasy w Chabowce. Powod : nie orientuje siw zbyt w terenie a jadac oplotkami nie ma kompletnie znakow. Ciesze sie bo ten krotki odcinek ktory odbilem zamotalem lekko i aw sumie wyszlo mi 118 km i 5.5h. Zakopianka dobrze sie jedzie bo jest szerokie pobocze przez duza czesc trasy a id Myślenic leci sie stara zakopianka wiec spokoj Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaWolak Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Trasa zakopianką jest najbardziej prosta i najkrótsza ale wcale nie jest ani bezpieczna, ani przyjemna, ani turystyczna. Ja bym proponował trasę o 12 km dłuższą czyli nie 106 a 118 km Kraków- Wieliczka - Dobczyce -Mszana Dolna - Rabka - Czarny Dunajec - Dzianisz - Zakopane Zgadzam się. Jechałam kiedyś podobnie, tylko zygzakami dodatkowo bo z 3 noclegami - Szczyrzyc, Trzemeśnia, Krempachy i dopiero Zakopiec. Rajd od koleżanki do koleżanki. Trasa bardzo fajna widokowo. Zakopianka jak dla mnie - za duże natężenie ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Siema Sigurros ja niedawno jechałem na podobnej trasie tzn. Katowice - Zakopane - Kraków - Jura - Katowice w załączeniu filmik na którym jeste dokładna trasa przejazdu. http://www.forumrowerowe.org/topic/144338-wyprawy-katowice-zakopane-krak%C3%B3w-jura-katowice-2013r/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0011 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 od jutra nie mam dostępu do kompa-daj znać gdybyś się wybierał i kiedy, jest 50/50 że będę dał radę pod warunkiem że nie zakopianką 795 854 288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.