tobo Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ja tak czy inaczej tam pojadę więcej niż raz, więc nie ma problemu i w weekendy raczej też będzie możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Dziś była chwila prawdy. Sprawdziłem przydatność roweru do spożycia, wynik pozytywny Poza stukającym widelcem problemów nie stwiedzono, tak więc mogę jechać. Pogoda trochę zagadkowa ale może nie będzie źle.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Pytanie podsumowujące: kto jedzie we wspomniany czwartek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Będę, jeśli tylko nie będzie padało. Błoto może być, ale na deszcz nie mam ciuchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Pytanie podsumowujące: kto jedzie we wspomniany czwartek? W czwartek to nie, ale jak moja kobieta nie przyjedzie do mnie na weekend, to wtedy możemy pośmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Czyli na ten moment duet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Panowie, wyjeżdżacie z Wałbrzycha, a śmiga ktoś z Wrocławia na ten trip? Ile to km wyjdzie samej jazdy rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Nie zakładam żadnego planowanego dystansu - trasę można skrócić w różnych miejscach zależnie od potrzeb. Myślę że wyjazd o 10 powrót nawet o 20 może być - jeszcze za dnia. Może być krócej. Wczoraj pierwszy raz po 8 miesiącach jechałem, raczej toczyłem się, moją taczką, wyszła średnia 14 na godzinę w ciągu niecałych dwóch godzin jak widać jest to wynik bardzo wyśrubowany, adekwatny do moich obecnych możliwości. Myślę że zrobienie 70-80 kilometrów w ciągu 10 godzin nie jest bardzo wykańczające. Planowany jest postój obiadowy i myślę że X postojów na picie, jedzenie, i sikanie jeśli zajdzie konieczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Hmm, myślę, że do Was dołączę Trasa wygląda, choć w części-na tyle na ile coś mi mówi-smakowicie Dużo będzie asfaltu? Bo wiecie, ja człowiek z nizin, chciałbym się wyszaleć w górkach ile się da Wy obaj Wałbrzyszanie? Pisze z komórki i nie widzę co w profilu. Wprawdzie pociąg jedzie jakieś dramatyczne 1,5h, ale co zrobić, auto rozgrzebane, poza tym, dawno pociągiem nie jeździłem Chyba, że jeszcze kto się skusi z Wro i ma transport? Mogę wtedy ewentualnie sam coś wymyśleć, ale to niestety maks dwa osobo-rowery Heh, pomyśleć, że jeszcze dwa tygodnie temu tyrałem w robocie i nie było mowy o rowerze w tygodniu... Jak to się człowiekowi życie układa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Jeśli czas przejazdu pekape półtorej godziny to obecnie i tak krócej o kilkanaście minut, bo było blisko 2h Na 10tą spokojnie się dostaniesz. Czy dużo asfaltu? Myślę że może go być 5-10 procent, przy uporze/alergii asfaltowej/desperacji nawet i 0 lub prawie 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 · Ukryte przez safian, 16 Lipca 2013 - Brak powodu Ukryte przez safian, 16 Lipca 2013 - Brak powodu Ja będę musiał prawdopodobnie odpuścić - Ibisy jednak też się psują :/ Odnośnik do komentarza
merlin85 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Jeśli czas przejazdu pekape półtorej godziny to obecnie i tak krócej o kilkanaście minut, bo było blisko 2h Na 10tą spokojnie się dostaniesz. Czy dużo asfaltu? Myślę że może go być 5-10 procent, przy uporze/alergii asfaltowej/desperacji nawet i 0 lub prawie 0 Wg strony pkp, relacja Wrocław Główny-Wałbrzych Miasto (tu wysiąść? patrzyłem na Google Maps i wydaje się najbliżej i najprościej by dojechać pod basen) 1h 24min Na asfalt alergii brak, natomiast mam głód gór! Zobaczymy, jak będę wyglądał po dniu z Wami... i czy dalej będę taki "głodny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Panowie, tak sobie myślę, że chętnie się do Was przyłączę, jeśli można rzecz jasna. Będę jechał z Legnicy pociągiem, wysiadam w Jaworzynie i stąd do Wałbrzycha bryknę sobie rowerkiem. Myślę, że na 10 dam radę. Problem może być jednak z powrotem, bo ostatni pociąg z Jaworzyny do Legnicy mam o 20:44. Mam nadzieję, że się na niego wyrobię. Jak nie, to... coś wykombinuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Świetnie, frekwencja rośnie! Będzie weselej! tobo, jakiś kontakt do Ciebie na prv czy cuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Panowie, tak sobie myślę, że chętnie się do Was przyłączę, jeśli można rzecz jasna. Będę jechał z Legnicy pociągiem, wysiadam w Jaworzynie i stąd do Wałbrzycha bryknę sobie rowerkiem. Myślę, że na 10 dam radę. Problem może być jednak z powrotem, bo ostatni pociąg z Jaworzyny do Legnicy mam o 20:44. Mam nadzieję, że się na niego wyrobię. Jak nie, to... coś wykombinuję. Trasa umożliwia skrócenie jej i powrót wcześniejszy jeśli zajdzie potrzeba. Praktycznie całość poza dojazdem skupia się w Głuszycy. Co do "wyglądania" - wg mnie podany dystans w przyjętym czasie to raczej bezproblemowe tempo 7-8 km w ciągu godziny. Oznacza to połowę prędkości średniej jaką obecnie rozwijam, na moje oko wydaje mi się że nie powinno mnie to zabić. Z Dworca PKP Wałbrzych Miasto prowadzi do miejsca zbiórki praktycznie prosta droga bez żadnych zboczeń w poprzeczne ulice. Żebyś się nie zgubił mogę podjechać w inne miejsce i Cię "zgarnąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 20:44 z Jaworzyny? Eee, damy radę To może, żeby nie było napinki, wcześniej się spotkamy? Panowie, nie mam super hiper spodenek z pampersem ani butów spd, chyba dadzą radę te moje cztery litery na tym odcinku, co? Dworca PKP Wałbrzych Miasto prowadzi do miejsca zbiórki praktycznie prosta droga bez żadnych zboczeń w poprzeczne ulice. Żebyś się nie zgubił mogę podjechać w inne miejsce i Cię "zgarnąć". Tak, właśnie widziałem to na mapie Myślę, że dam radę trafić Także sądzę, że miejsce zbiórki pozostaje bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Panowie, nie mam super hiper spodenek z pampersem ani butów spd, chyba dadzą radę te moje cztery litery na tym odcinku, co? Widzę że budzi się syndrom strachu jazdy w stadzie - że się nie nadąży, nie wypadnie dobrze wizualnie czy sprzętowo Jestem pewien że spokojnie dasz radę pod każdym względem więc się nie przejmuj szczegółami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Kurcze to moze ja tez pojade? Pojechalbym z kolega wyzej z jaworzyny... kiedy dokladnie jedziecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Jaka u was pogoda w tym Wałbrzychu? Jakieś widoki na deszcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Gdybam że jeśli miałoby padać we Wrocku to i padałoby w Wałbrzychu a na to raczej się nie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Hehe tobo, u mnie są takie anomalie, że w mojej mieścinie potrafi padać, a wioskę obok nie Stąd pytanie. No to git. Widziałem na dość wiarygodnej, krótkoterminowej prognozie, że jutro ma być między 20 a 25 st, co mnie ogromnie cieszy. Idealna pogoda na kręcenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deTem Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Heja. Widzę że szykuje się zacna wyprawa, wiec chyba i ja się dołączę. Jak rozumiem start jutro 10 z Rusinowa. Tylko jak co to ja bym był za opcja zero asfaltu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 To jakaś fobia czy alergia? Zbiórka jak ustalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja po dzisiejszym zdycham fizycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Nie sam chyba tak miałeś Trasa wyborna i wymagająca, nie ma co się dziwić. Mi się kompa już nie chciało włączać po powrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.