piskorek Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Witam. Wrzucam tutaj linka do fotorelacji z mojej rowerowej wycieczki na przełomie maja i czerwca. https://picasaweb.google.com/115356451509719213819/JaworkiRower?authuser=0&feat=directlink Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Trochę mało roweru w tej rowerowej fotorelacji. Widoczki fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 sam pojechales ? jak rower i jego podzespoly spisaly sie w trasie ? jakies awarie po drodze miales ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Piękne zdjęcia, dzięki tym mgłom i chmurom wyszło jeszcze bardziej klimatycznie. Na zdjęciach z Beskidu Niskiego rozpoznaję sporo miejsc Mam nadzieję, że od czasu do czasu zjechałeś na jakiś szuter, bo cały BN obfituje w tego typu łatwe drogi. Zresztą od Jaślisk do Krempnej to na bank musiałeś szutrować, mapa aż sama się prosi o takie rozwiązanie. Ogólnie Twoja trasa pokrywa się mniej więcej z tą którą przejechałem w październiku 2012, jednak ideologicznie to było co innego (mtb). Tak czy siak wspomnienia powróciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorek Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Sam i bezawaryjnie, jeśli nie liczyć pogięcia nóżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 tak sie zastanawiam, czy rower trzeba specjalnie przejrzec czy po prostu przy codziennej eksploatacji i jego serwisie to wystarczy by w taka podroz sie wybrac... napisz jaki ekwipunek zabrales ze soba, jakie czesci do roweru, i ile trasa cie kosztowala. pozdrawiam i zazdroszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorek Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 tak sie zastanawiam, czy rower trzeba specjalnie przejrzec czy po prostu przy codziennej eksploatacji i jego serwisie to wystarczy by w taka podroz sie wybrac... napisz jaki ekwipunek zabrales ze soba, jakie czesci do roweru, i ile trasa cie kosztowala. pozdrawiam i zazdroszcze. Myślę, że każdy zna swój rower i mniej więcej wie co kiedy się zużyje.Jeżeli łańcuch nie przeskakuje, przerzutki przerzucają i nie ma większych luzów na sterach to śmiało można w drogę ruszać. Z narzędzi wożę z sobą komplet kluczy imbusowych, imadełko do łańcucha + pin,zestaw do naprawy dętek + zapasową dętkę,łyżki do zdejmowania opony i malutki kluczyk francuski. Do tego spray do łańcucha, którym psikam łańcuch co ok.200km, a w zasadzie codziennie rano, szczególnie po deszczu. Ekwipunek turystyczny: Namiot. Ja używam od marca do listopada namiotu ultralight t2 z Decatchlonu : http://ngt.pl/549,quechua-t2-ultralight-pro.html Śpiwór też z Decatchlonu:http://ngt.pl/861,quechua-s15-ultralight.html Materac samopompujący . Poszewka na poduszkę którą wypycham ciuchami, aby mieć miękko pode łbem. Kuchenka Primus + kartusz z gazem, menażka, kubek, łyżka, widelec , nóż... Piła do drewna: http://domogrodhobby.pl/bellota--pila-lisi-ogon-4588-13,p,713,57,2.56.57.html Malutka kratka do grillowania. Dobra gruba książka na wieczór. Koszty: Spanie - w połowie darmo na dzikich i półdzikich polach namiotowych, 3 razy w schronisku młodzieżowym(15-20 PLN za noc), raz u miejscowej gospodyni(12 PLN),3 razy w agroturystyce(30 PLN noc). Jedzenie - tu koszt jest sprawą bardzo indywidualną.Mi wyszło ok 25 PLN/dzień. Bardzo ważne są mapy, szczególnie polecam te laminowane lub plastikowe.Z map papierowych w czasie deszczu w zasadzie nie da się korzystać.Dobra skala na rower to 1:70000 do 1;100 000. Nie ma czego zazdrościć ,tylko pedałować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.