pkr Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Witajcie, mam składany rower z ramą accent peak i poszukuję do niego widelca używanego najlepiej powietrznego z blokadą skoku w manetce. Chcę jeździć dużo i ostro na maratonach, może XC, generalnie przeznaczenie sportowe. Chce żeby to był jakis naprawde dobry sprzet z ktorego bede zadowolony w lasach, korzeniach, nierownosciach, generalnie trudnym terenie. Znajdę jakis dobry amortyzatorej w tej kwocie czy warto dołożyć? Może być mocowanie tylko na tarczowe hamulce. Proszę was o radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Moja, a raczej nasza rada jest prosta. Wysil się troszkę i poczytaj. Tematów takich jest tu od groma. A żeby nie było to w tej kwocie znajdziesz np używaną rebe. Ma bardzo dobre opinie i nie są one wyssane z palca. Sam na takiej śmigam i mogę szczerze polecić. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkr Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Moja, a raczej nasza rada jest prosta. Wysil się troszkę i poczytaj. Tematów takich jest tu od groma. A żeby nie było to w tej kwocie znajdziesz np używaną rebe. Ma bardzo dobre opinie i nie są one wyssane z palca. Sam na takiej śmigam i mogę szczerze polecić. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 no wiem faktycznie troche moze tych tematów jest. Ale nie wiem czy reba, bo nie zalezy mi na kombinowaniu z dwiema komorami. Raczej prosta obsługa amortyzatora (epicon,raidon) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Są też reby solo air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkr Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Są też reby solo air. rozumiem, czy polować na używaną rebę solo air rozumiem, czy polować na używaną rebę solo air tylko kwestia ze one wypadaja troche drogo - czy raidon, epicon, sid nada się na sportowa jazde na maratonach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Na solo air też stękają więc różnica żadna. Jak słyszę podobne stękania na to niby nie możliwe ustawienie tej z dwiema komorami to mi się przykro robi. Rób jak chcesz ale jak już tak się obawiasz to kup Epicona lub zapoluj na Axona. A mocowanie nie może ale powinno być na tarcze to takich zastosowań i takiego terenu. Jest tez inna opcja np. http://allegro.pl/wyprz-amortyzator-manitou-minute-100mm-disc-milo-i3336419430.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkr Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Na solo air też stękają więc różnica żadna. Jak słyszę podobne stękania na to niby nie możliwe ustawienie tej z dwiema komorami to mi się przykro robi. Rób jak chcesz ale jak już tak się obawiasz to kup Epicona lub zapoluj na Axona. A mocowanie nie może ale powinno być na tarcze to takich zastosowań i takiego terenu. ok, tylko kwestia ceny. taki epicon czy axon to chyba inna półka cenowa nieco. Pytanie tylko czy sprawdzą się na zawodach? Epicon widze ze juz 500 zł chodzi, możę nie opłaca się dokładac do reby? czy rozncia jest tak duza? wiem ze tematów multum, ale tak naprawde kwestia nierozstrzygnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Możesz jeszcze poszukać RST first air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Poświęcić 1h na ustawienie dual i cieszysz się jazda długi czas. Przecież nie robi się tego co dziennie. Wybór należy do Ciebie ale ja bym celowo w to co wyżej pisałem. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1978 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 No i jaki wybrałeś amortyzator ? czy nadal poszukujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkr Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 No i jaki wybrałeś amortyzator ? czy nadal poszukujesz ? wybrałem używaną rebę sl 2010 używkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 no to całe szczęście, bo jakbyś wybrał używanego epicona za 700 zł to dobrego biznesu byś nie zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkr Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 no to całe szczęście, bo jakbyś wybrał używanego epicona za 700 zł to dobrego biznesu byś nie zrobił dołaczam do osób które polecają rebę i potwierdzam - wymaga trochę prób regulacja, ale warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.