Skocz do zawartości

[hamulce mechaniczne] Avid BB7 cofanie tłoczków

Pymyn

Rekomendowane odpowiedzi

Klocki prawie się dotykają. Tłoczek klocka ruchomego jest mocno wysunięty. Drugi tłoczek na maksa schowany. Kręcenie pokrętłem regulacji tego pierwszego cofa go nieznacznie. Nie chce wpychać wkrętaka pomiędzy klocki bo się tylko kruszą.

Jak to cofnąć ???

Myślałem, żeby wyjąć klocki, tylko blaszka rozpychająca klocki, którą się chyba wyciąga ni cholery nie chce wyjść, a nie chce jej zniszczyć.

Blaszkę trzeba ścisnąć, jest na końcach zakrzywiona, bez ściśnięcia obejmuje częściowo okładzinę więc nie chce wyjść. Co do pokrętła, zakres regulacji powinien być dosyć spory.

Blaszkę trzeba ścisnąć, jest na końcach zakrzywiona, bez ściśnięcia obejmuje częściowo okładzinę więc nie chce wyjść. Co do pokrętła, zakres regulacji powinien być dosyć spory.

A jak jest zamontowana linka, przy puszczonej klamce nie naciąga przypadkiem dźwigienki przesuwu klocka ?

A jak jest zamontowana linka, przy puszczonej klamce nie naciąga przypadkiem dźwigienki przesuwu klocka ?

Po kilkunastu próbach, udało mi się cofnąć tłoczek poprzez wciśnięcie noża między klocek, a tłoczek. Docisnąłem nóż do tłoczka i jakimś cudem odbił w końcu.

Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...