Pymyn Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Klocki prawie się dotykają. Tłoczek klocka ruchomego jest mocno wysunięty. Drugi tłoczek na maksa schowany. Kręcenie pokrętłem regulacji tego pierwszego cofa go nieznacznie. Nie chce wpychać wkrętaka pomiędzy klocki bo się tylko kruszą. Jak to cofnąć ??? Myślałem, żeby wyjąć klocki, tylko blaszka rozpychająca klocki, którą się chyba wyciąga ni cholery nie chce wyjść, a nie chce jej zniszczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Blaszkę trzeba ścisnąć, jest na końcach zakrzywiona, bez ściśnięcia obejmuje częściowo okładzinę więc nie chce wyjść. Co do pokrętła, zakres regulacji powinien być dosyć spory. Blaszkę trzeba ścisnąć, jest na końcach zakrzywiona, bez ściśnięcia obejmuje częściowo okładzinę więc nie chce wyjść. Co do pokrętła, zakres regulacji powinien być dosyć spory. A jak jest zamontowana linka, przy puszczonej klamce nie naciąga przypadkiem dźwigienki przesuwu klocka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Blaszkę trzeba ścisnąć, jest na końcach zakrzywiona, bez ściśnięcia obejmuje częściowo okładzinę więc nie chce wyjść. Co do pokrętła, zakres regulacji powinien być dosyć spory. A jak jest zamontowana linka, przy puszczonej klamce nie naciąga przypadkiem dźwigienki przesuwu klocka ? Po kilkunastu próbach, udało mi się cofnąć tłoczek poprzez wciśnięcie noża między klocek, a tłoczek. Docisnąłem nóż do tłoczka i jakimś cudem odbił w końcu. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Masakra. Tak to można cofać tłoczki w hydraulikach. Ciekawe czy już uszkodziłeś gwint w regulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Masakra. Tak to można cofać tłoczki w hydraulikach. Ciekawe czy już uszkodziłeś gwint w regulatorze A jak inaczej tłoczek cofnąć ?? Pokrętłem tłoczek dało się przesunąć o może 1.5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Prawy nieruchomy "tłoczek" (bo de facto to tłoczek nie jest) reguluje się wykręcając malutką śrubę na imbus, a potem kręcąc całym "tłoczkiem". I na koniec też blokujemy go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.