Skocz do zawartości

[wyprawa] Polskie wybrzeże - START 10 - 11 lipca

adhed

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

Szukam chętnych na wyprawę - objazd wokół polskiego wybrzeża tj. od Świnoujścia do Gdańska startując 10-11 lipca z dworca w Świnoujściu.

Będę w Świnoujsciu o 20:30 10 lipca i wtedy prawdopodobnie poszukam gdzieś miejsca na nocleg i ruszam w trasę następnego dnia.

Założenia:

- spokojny, ale nie ślamazarny, wycieczkowy objazd polskiego wybrzeża 

- spanie w namiotach na polach kempingowych / na dziko

- raczej bez jakiegoś specjalnego zwiedzania, ale oczywiście zatrzymywanie się w ciekawych miejscach, ogólnie totalna rekreacja - wypoczynek, pełen luz

- pewnie zatrzymywanie się na wybranych plażach i jakieś kompanie w morzu jeśli temperatura pozwoli

- bez specjalnego - spiętego planu, jedziemy na luzie!

Są jacyś chętni? W innych tematach wiele osób się deklaruje na podobną podróż, ale czas leci i trzeba się już sprecyzować, ja jadę w tym terminie i chciałbym się do kogoś dołączyć  :)

Hej, 

Szukam chętnych na wyprawę - objazd wokół polskiego wybrzeża tj. od Świnoujścia do Gdańska startując 10-11 lipca z dworca w Świnoujściu.

Będę w Świnoujsciu o 20:30 10 lipca i wtedy prawdopodobnie poszukam gdzieś miejsca na nocleg i ruszam w trasę następnego dnia.

Założenia:

- spokojny, ale nie ślamazarny, wycieczkowy objazd polskiego wybrzeża 

- spanie w namiotach na polach kempingowych / na dziko

- raczej bez jakiegoś specjalnego zwiedzania, ale oczywiście zatrzymywanie się w ciekawych miejscach, ogólnie totalna rekreacja - wypoczynek, pełen luz

- pewnie zatrzymywanie się na wybranych plażach i jakieś kompanie w morzu jeśli temperatura pozwoli

- bez specjalnego - spiętego planu, jedziemy na luzie!

Są jacyś chętni? W innych tematach wiele osób się deklaruje na podobną podróż, ale czas leci i trzeba się już sprecyzować, ja jadę w tym terminie i chciałbym się do kogoś dołączyć  :)

Hej,

po szosie, czy po lesie?

Pozdrawiam,

Wojtek

Ja myślałem czy pojechać, ale mam urlop 1 do 16 lipca , i 17 wracam do pracy. Ciekawe czy byśmy się wyrobili :rolleyes: ewentualnie może 1 czy 2 dni bym musiał pogadać czy dostałbym więcej.

Ogólnie musiałbym z Olsztyna (warmińsko-mazurskie) pociągiem przyjechać na miejsce zbiórki, potem wspólna jazda i powrót z Trójmiasta pociągiem do domu około 3 godz.

Na sakwy i bagażnik jakoś chyba kasy mi styknie i na przejazdy, bym musiał skołować kasę na śpiwór i być może na namiot (od biedy marketówkę mam) i oczywiście coś mieć na trasę.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

To ja się nie wyrobię z powrotem do domu na czas, to ja raczej odpadam, a pytałem o ewentualne przedłużenie urlopu o 1-2 dni ale na razie za wcześnie żeby mi powiedzieli czy dadzą czy nie :/

Faktycznie chyba nie ma sensu, żebyś jechał na takiej spinie, że musisz zdążyć i miałbyś wszystko tak wyliczone :( Ja to inna sprawa, bo mam wakacje i w zasadzie to mam nieograniczony czas, z tym że planuję także inne wyjazdy.

Jakby ktoś chcial to mogę pojechać też trochę później, chciałem wrócić przed 20-tym lipca żeby pojechać na Bikemaraton, ale jak nie zdążę to nic się nie stanie, także jak ktoś chce pojechać np. w połowie lipca to też OK.

Faktycznie chyba nie ma sensu, żebyś jechał na takiej spinie, że musisz zdążyć i miałbyś wszystko tak wyliczone :( Ja to inna sprawa, bo mam wakacje i w zasadzie to mam nieograniczony czas, z tym że planuję także inne wyjazdy.

Jakby ktoś chcial to mogę pojechać też trochę później, chciałem wrócić przed 20-tym lipca żeby pojechać na Bikemaraton, ale jak nie zdążę to nic się nie stanie, także jak ktoś chce pojechać np. w połowie lipca to też OK.

Ja dopiero po 27.07 gdziekolwiek rusze ;)

I jak którego wyruszysz? dalej ze Świnoujścia?

Urlop mam od 29. ale mysle ze mogę wyruszyć tak 27-28 od świnoujścia w kierunku Gdańska przez Hel. Na razie jestem na etapie planowania trasy (przegląd przez Street View) i kupowania namiotu i niezbednych rzeczy oraz czy pociagiem do Świnoujścia czy może z Wlkp na kołach ;-) 

Ja jeszcze nie wiem kiedy dokładnie, ale raczej kilka dni później niż zakładałem tutaj, wyrusze na wyprawę z trzema kolegami z forum.

mamy zacząć od Szczecina, dalej do Rugii, potem dopiero polskie wybrzeze

Wyklepane z Nexus 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...