Skocz do zawartości

[rama] Wycena

qam1leq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ile może kosztować sama rama? Jest to model Arkus Delta 505 Junior
Rama waży około 7 kilo, jest rozmiaru 18 na koła 26'
Posiada obtarcia lakieru w typowych miejscach oraz za tylnym hamulcem od zacisku do licznika.
Od kilku lat leży bezczynnie w garażu. Sam rower był używany przez jakiś rok od zakupu. 

http://img5.imageshack.us/img5/3080/51z7.jpg

Wybaczcie jakość zdjęcia, ale po 22 nic lepszego nie da się zrobić.

Napisano

Stal i to najzwyklejsza węglowa. Gdzie do aluminium :laugh: Warta tyle co złom i naprawdę ciężko wyobrazić sobie człeka, który chciałby coś na tym składać. Cały "rower" to jest i już typu "weź synek i skoczysz tacie po piwo jak już dostałeś na te komunie"...

Nawet ta sprężyna w centrum wartości nie podnosi.

Napisano

Trochę przykro będzie mi ją oddawać na skup, ale myślę, że poprzedzającą czynnością będzie licytacja.
Na złomie około 50 zł by wyszło, zależy jaki to jest rodzaj stali.

A sprężyna sprzedałaby się?

Mam rower na ramie Arkus Delta 505 i jeździ się wygodnie, nie wiem co jest w niej złego.. no poza tym, że jest stara.. i że jest ciężka. I nie miałem żadnych problemów z tym rowerem od jego zakupu, czyli z 5 lat jeśli nie więcej. 

Trochę odbiegnę od działu.. a widelec Zoom 381? Jest jakaś szansa na jego sprzedaż? 

Napisano

Trochę przykro będzie mi ją oddawać na skup, ale myślę, że poprzedzającą czynnością będzie licytacja.

Na złomie około 50 zł by wyszło, zależy jaki to jest rodzaj stali.

A sprężyna sprzedałaby się?

Mam rower na ramie Arkus Delta 505 i jeździ się wygodnie, nie wiem co jest w niej złego.. no poza tym, że jest stara.. i że jest ciężka. I nie miałem żadnych problemów z tym rowerem od jego zakupu, czyli z 5 lat jeśli nie więcej. 

Trochę odbiegnę od działu.. a widelec Zoom 381? Jest jakaś szansa na jego sprzedaż? 

Kolego wygodnie może po bułki do sklepu. Jak byś chciał jakoś ambitniej na tym pojezdzic nie było by ani wygodnie ani efektywnie, wypluł byś płuca.

Tego zooma możesz dorzucic do wagi będziesz miał z 70 groszy więcej.

Przepraszam ale taka jest niestety prawda o tego typu sprzęcie.

Jak byś znalazł frajera który da 50zł za wszystko to byłby interes życia.

Rower typu "odrzutowy mięśniolot".

Napisano

To się uśmiałem z waszych wpisów, nie no kolega miał prawo żyć w niewiedzy jaki skarb ma w piwnicy. Nie każdy musi się znać. 

Myślę, że gdyby rower był w całości to by sprzedał za 150zł a tak to rzeczywiście tylko złom albo allegro i licytacja od np 20zł, Kto wie może ktoś właśnie takiej ramy poszukuje :)

Gdybym miał dużo kasy, to kupiłbym taką ramę i złożył  na XTR, dt-swiss i zaprezentował szerszemu gronu. Słów uznania nie byłoby końca.

Napisano

No jasne....

Już był jeden taki cwaniaczek kiedyś co to chciał zrobić.

Chyba uważasz ze tylko ty w tym gronie jesteś inteligentny i znasz się na rowerach.

Napisano

No jasne....

Już był jeden taki cwaniaczek kiedyś co to chciał zrobić.

Chyba uważasz ze tylko ty w tym gronie jesteś inteligentny i znasz się na rowerach.

Wybacz, to było do mnie? Szczerze to ja na rowerach się nie znam....  Chyba całkowicie nie zrozumiałeś tego co napisałem. Doceniam wiedzę forumowiczów i to miałby być żart ABSURDALNY. Miałby wywołać śmiech i niedowierzanie. W tej sytuacji to ja bym z siebie zrobił głupka,  a nie z kogoś... 

Teraz wpadłem na inny pomysł zainspirowany słuszną waga takiej ramy. Stworzyć dział "Mania ciężkości" prezentowane byłyby tam najcięższe rowery złożone z seryjnie produkowanych części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...