Majlo Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Jako, że to mój pierwszy post na tym forum - witajcie ;D 1. Mam Garego Fishera Marlina Disc'a z 2009 roku http://mtb-gf.blog.so-net.ne.jp/upload/detail/m_2009_marlin_disc.jpg.html i pytanie moje takie czy oryginalna rama będzie w stanie przetrzymać enduro czy nadaje się tylko do XC? 2. Aktualnie z przodu mam Rock Shoxa Dart'a 2 100mm - chciałbm go wymienić na RS Pike'a (95-140). Ramę mam 17stkę genesis 2.0, ważę jakieś 70 kg z hakiem przy 180 cm wzrostu - rama wytrzyma taki widelec czy nie da rady? (nigdzie nie mogę znaleźć max skoku dla niej) Pzdr, Majlo
koristo Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 enduro?! xc wyłącznie chyba że chcesz kupować nową ramę bo ta ci wtedy pęknie. rama max do 100 mm.
Majlo Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 Okej, dzięki za odpowiedź. Rama też się kwalifikuje do wymiany w takim razie, choć aktualnie po lasku śmigam dość ostro i nie daje żadnych oznak, że coś jest nie tak. Czyli mówisz, że prędzej czy później pęknie na stromych zjazdach z niedużymi hopkami?
bartek1182 Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 na niedużych hopkach i zjazdach nic nie powinno się stać raczej... jeżeli nie będzie ostro katowana to wytrzyma, a amorka większego nie ma co wsadzać bo totalnie geometria się zmieni i nie wiadomo jak to rama odczuje...
Majlo Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 Okeeej ;D Zarobię trochę kasy i po sezonie może uda się kupić Horneta @Down Hahahaha ;D
bartek1182 Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Okeeej ;D Zarobię trochę kasy i po sezonie może uda się kupić Horneta proponuję na niej czołg zbudować to więcej zarobisz, ona tyle u mnie przeżyła że się dziwię...
Roonin Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 Bo to jest czołg przy tym wcale nie ciężki . Co do tego Enduro to wiesz..... zależy co kto rozumie przez pojęcie Enduro. Enduro to może być też błoto po osie i kompletny brak jakiejkolwiek drogi. Mamy przykłady na forum uprawiania FR na Levelu (chyba A3?) . Jak ktoś napisał Enduro to stan umysłu . No ale jeśli faktycznie myślisz o szeroko rozumianym Enduro to Hornet jak najbardziej jeszcze lepiej jakiś fajny FS.
bartek1182 Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 2i regulaminu tylko że niektórych rowery ważą tyle samo lub mniej co rama + amor...
tobo Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 Ta rama pęknie nie dlatego że użyjesz jej w enduro tylko dlatego że to GF Marlin Starsze roczniki pękają same z siebie, szczególnie w różnych punktach rury podsiodłowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.