piotraz Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 hej, chce zrobić jakoś w lipcu (po 10) traskę wzdłuż odry i nysy , dojeżdżam pociągiem do wrocka, i stamtąd juz rowerkiem do jeleniej góry dalej przez karpacz i szklarską porębę do jablonca i stamtad juz szlakiem wzdłuż granicy niemiecko-polskiej do bałtyku, koniec w swinoujsciu, i potem wzdłuż wybrzeża do Gdynii szlakiem R10 bo tu mieszkam. ktos chętny ? myślę że całość zajmie jakieś 12 dni, spanie na dziko, 100-120 dziennie. (można też po dojechaniu do okolic szczecina odbić jeszcze na zachód i pojechać trochę wzdłuż bałtyku u niemca i wrócić) Szukam też osób na poszczególne odcinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 hej, chce zrobić jakoś w lipcu (po 10) traskę wzdłuż odry i nysy , dojeżdżam pociągiem do wrocka, i stamtąd juz rowerkiem do jeleniej góry dalej przez karpacz i szklarską porębę do jablonca i stamtad juz szlakiem wzdłuż granicy niemiecko-polskiej do bałtyku, koniec w swinoujsciu, i potem wzdłuż wybrzeża do Gdynii szlakiem R10 bo tu mieszkam. ktos chętny ? myślę że całość zajmie jakieś 12 dni, spanie na dziko, 100-120 dziennie. (można też po dojechaniu do okolic szczecina odbić jeszcze na zachód i pojechać trochę wzdłuż bałtyku u niemca i wrócić) Szukam też osób na poszczególne odcinki podbijam temat, współtowarzysz poszukiwany, trasa do negocjacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 A w Świnoujsciu kiedy planujesz być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 A w Świnoujsciu kiedy planujesz być? Startuję10 lipca, już pisałem w innym temacie, wiem że Ty chcesz zastartować w tym samym terminie z świnoujścia, jest jeszcze taka opcja że zmienię kierunek jazdy i np wystartuję z helu 10 lipca i byśmy razem dojechali do świnoujścia ? czemu odszedłeś od tematu jechania ze śląska? byłoby idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 A chcesz tę trasę przejechać czy zwiedzać ten teren... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Mi w drugą stronę nie bardzo pasuje, bo jak dojechałbym do Trójmiasta to zostałbym tam prawdopodobnie na koniec na jakiś dodatkowy jeden dzień tak myślę Odpuściłem dojazd z Dolnego Śląska, bo byłby to właśnie dla mnie tylko dojazd, zbytnio ta trasa mi nie odpowiada, a z jakieś 4 dni by się na pewno jechało. Ja najbardziej lubię góry i te 4 dni wolałbym przeznaczyć na jakiś inny wypad w moje/dalsze rejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A chcesz tę trasę przejechać czy zwiedzać ten teren... Nastawiam sie raczej na widoki i podziwianie przyrody, jakieś ładniejsze ryneczki też z chęcią odwiedzę ale nie kręci mnie typowe zwiedzanie. Jadąc R10 bede wybierał raczej objazdy asfaltem bo ostatnio się tam zapychałem w błocie na leśnych drogach bądź piachu (okolice łeby), chętny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 A w Świnoujsciu kiedy planujesz być? Startuję10 lipca, już pisałem w innym temacie, wiem że Ty chcesz zastartować w tym samym terminie z świnoujścia, jest jeszcze taka opcja że zmienię kierunek jazdy i np wystartuję z helu 10 lipca i byśmy razem dojechali do świnoujścia ? czemu odszedłeś od tematu jechania ze śląska? byłoby idealnie A jeśli nie zmienił byś trasy to ze Świnoujścia startował byś jakoś 14-15 lipca tak? Mi by w sumie pasowało Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 A jeśli nie zmienił byś trasy to ze Świnoujścia startował byś jakoś 14-15 lipca tak? Mi by w sumie pasowało Wyklepane z Nexus 7 tak, pewnie około 15 lipca bym zajechał, pomyśl jeszcze nad tym startem ze śląska prosze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 To powiem Ci ze mi ten termin pasuje. Od Wrocka u mnie odpada, czytałem trochę o tym szlaku i może się myle, ale wg mnie nie jest bardzo interesujący i wolalbym te dni poświęcić na np. jakiś 2 dniowy wypad w góry. Od Swinoujscia byłoby idealnie, moglibyśmy jeszcze objechac Wolin bo mowiles cos o niemieckiej stronie. Jeszcze musielibyśmy dokładnie ustalić termin spotkania i wtedy dogralbym do tego pociągi. I cos o mnie, ja mam 17 lat, średnia myślę ze te 20-22 będę trzymał spokojnie, ale ciężko mi o niej mówić, bo na co dzień jezdze na innym rowerze i po górach gdzie wiadomo jest duzo podjazdów. Także jeśli Ci takie cos pasuje to chętnie dołącze Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 To powiem Ci ze mi ten termin pasuje. Od Wrocka u mnie odpada, czytałem trochę o tym szlaku i może się myle, ale wg mnie nie jest bardzo interesujący i wolalbym te dni poświęcić na np. jakiś 2 dniowy wypad w góry. Od Swinoujscia byłoby idealnie, moglibyśmy jeszcze objechac Wolin bo mowiles cos o niemieckiej stronie. Jeszcze musielibyśmy dokładnie ustalić termin spotkania i wtedy dogralbym do tego pociągi. I cos o mnie, ja mam 17 lat, średnia myślę ze te 20-22 będę trzymał spokojnie, ale ciężko mi o niej mówić, bo na co dzień jezdze na innym rowerze i po górach gdzie wiadomo jest duzo podjazdów. Także jeśli Ci takie cos pasuje to chętnie dołącze Wyklepane z Nexus 7 a jakby zastartować ze szczecina i pojechać do niemca aż do wyspy rugii wgłębi lądu objechać wyspę i wrócić wzdłuż linii brzegowej do świnoujścia i dalej już u nas wdłuż bałtyku na hel ? rozważam różne opcje bo nie bardzo chcę jechać samemu, jaki masz rower? mtb czy trek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Mi pasuje, mógłbym startować w Szczecinie i objechać te wyspe Wyklepane z Nexus 7 Jade rowerem crossowym z sakwami, namiotem itp - pasuje Ci takie cos? I jak start ze Szczecina to jaki termin? Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitrekloki Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam, jestem zainteresowany waszą wyprawą. Sczególnie objechanie wyspy Rugii wydaje się ciekawym pomysłem. Miałem jechać polskie wybrzeże z kolegą ale on nie może. Dlatego chetnie się do Was przyłączę. Po 12 lipca mogę jechać. Czekam na propozycje dotyczące terminu. Posiadam rower crossowy z sakwami. Pozdrawiam, Piotrek ze Skierniewic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Mi by taki termin pasował tj po 12 lipca, bo przetestowalbym wczesniej sprzęt. Ogólnie ja nie jestem ograniczony jakimis terminami, ale myślę ze 10 dni wyprawy to taki odpowiedni czas co? Spimy w namiotach, ale tam jakąś jedna np jedna z ostatnich nocy można w jakims ośrodku choć niekoniecznie. Raczej na dziko, ale co z prysznicami, bo ja nie mam doświadczenia wycieczkowego. Wyklepane z Nexus 7 Tak teraz patrz, to ten pomysł z Rugia jest ekstra, super tam jest Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitrekloki Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Nie będę ściamniał. Ja też nie jestem jakoś super doświadczony w tego typu wyprawach. Mam koleżankę, która 2 lata temu przejechała polskie wybrzeże. Przez całą wyprawę spali dziko na plaży. Taka opcja jest bardzo ciekawa i raczej bezpieczna. Spanie to kwestia dogadania się. Nad morzem jest sporo pól namiotowych, gdzie masz prysznice itd. Gdzieś patrzyłem, że 15 zł za noc kosztuje rozbicie namiotu 2 osobowego. Można np. 3 razy w ciągu wyprawy rozbic się na polu namiotowym. Będzie to przyjemna odskocznia, od kąpania w słonej wodzie bałtyku. Jednakże, można kąpać się tylko i wyłącznie w bałtyku. Kolega który zaproponował ta trasę ( do Rugii ) jest raczej bardziej doświadczony. Mieljmy nadzieję, że doradzi nam gdzie najlepiej nocować. Jestem ciekaw ile zajmie nam okrążenie tej wypsy, czyli od Szczecina, aż do Polski. 10 dni to sporo czasu. Uważam, że na trase Rugia + wyprzeże po Hel jest to wystarczający okres czasu. Może nawet za dużo. Wszytsko się okaże w praniu. Ja tez nie jestem ograniczony czasem. 10 dni jak najbardzije mogę podróżować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Nie będę ściamniał. Ja też nie jestem jakoś super doświadczony w tego typu wyprawach. Mam koleżankę, która 2 lata temu przejechała polskie wybrzeże. Przez całą wyprawę spali dziko na plaży. Taka opcja jest bardzo ciekawa i raczej bezpieczna. Spanie to kwestia dogadania się. Nad morzem jest sporo pól namiotowych, gdzie masz prysznice itd. Gdzieś patrzyłem, że 15 zł za noc kosztuje rozbicie namiotu 2 osobowego. Można np. 3 razy w ciągu wyprawy rozbic się na polu namiotowym. Będzie to przyjemna odskocznia, od kąpania w słonej wodzie bałtyku. Jednakże, można kąpać się tylko i wyłącznie w bałtyku. Kolega który zaproponował ta trasę ( do Rugii ) jest raczej bardziej doświadczony. Mieljmy nadzieję, że doradzi nam gdzie najlepiej nocować. Jestem ciekaw ile zajmie nam okrążenie tej wypsy, czyli od Szczecina, aż do Polski. 10 dni to sporo czasu. Uważam, że na trase Rugia + wyprzeże po Hel jest to wystarczający okres czasu. Może nawet za dużo. Wszytsko się okaże w praniu. Ja tez nie jestem ograniczony czasem. 10 dni jak najbardzije mogę podróżować. Dobra trzy osoby to idealny układ, start u mnie jest możliwy po 10 lipca. Jeden z Was miał podobne preferencje, drugi że po 12 lipca, także Piotrek określ się czy dasz radę startować 10,11, czy 12. Startujemy ze Szczecina, i kierujemy się na wyspę Rugię, (opis w najnowszym magazynie rowertour - polecam się zapoznać), objeżdżamy ją w koło i wracamy wzdłuż linii brzegowej (bądź modyfikujemy jeszcze troche plan i jedziemy dalej w stronę granicy Duńskiej - do ustalenia w trakcie skoro nie jesteśmy ograniczeni czasowo), i dalej wzdłuż naszej linii brzegowej na półwysep helski. Mieszkam koło Gdynii, mam dość dobrze obeznane tereny nadmorskie, jechałem już wzdłuż naszego wybrzeża, baza noclegowa jest bardzo bogata, co chwilę jest jakaś miejscowość turystyczna a w niej campingi w przedziale cenowym 10-20 zł najczęsciej z prysznicami. Nie wiem jak jest u Niemców, ale z tego co czytam wygląda to jeszcze lepiej a ceny też są przystępne, oczywiscie w grę wchodzi też spanie na dziko, jeśli będziemy mieli chęć i odpowiednią miejscówkę. W Pon/Wt podjadę do sklepów zorganizowac mapy Rugii i okolic. Dajcie namiary na facebooka jeśli macie albo odezwijcie się do mnie https://www.facebook.com/piotr.piatek.1069 , poustalamy konkrety, sprawy ekwipunku. Rozumiem że jesteście pewni? pzdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitrekloki Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Świetnie ! Jeżeli o mnie chodzi to mam obronę pracy dyplomowej 10 lipca o godzinie 9 rano. Tak na spokojnie jestem w stanie być w Szczecinie na stacji Szczecin Główny 11 lipca około południa (zgodnie z rozkładem PKP). Powiedzcie jak Wam najlepiej pasują pociągi. Nie posiadam fejsbuka. Mój email: pitrek_loki@o2.pl Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ja jestem zdecydowany, jutro wieczorem wrócę ze zlotu forum i wszystko ogarne - sprzęt który przyszedł itp. Po 10 lipca idealnie pasuje, wszystko zależy od was, 10 dni to chyba taki max co? ale gdy się wydluzy to nic się nie stanie, jedziemy na spokojnie, a nie na spinie Wyklepane z Nexus 7 Ja jestem zdecydowany, jutro wieczorem wrócę ze zlotu forum i wszystko ogarne - sprzęt który przyszedł itp. Po 10 lipca idealnie pasuje, wszystko zależy od was, 10 dni to chyba taki max co? ale gdy się wydluzy to nic się nie stanie, jedziemy na spokojnie, a nie na spinie Na FB wyslalem zaproszenie Wyklepane z Nexus 7 Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitrekloki Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 W celu lepszej komunikacji założyłem pocztę email Naszej wyprawy. Wszelkie informacje kierujemy właśnie tam. email: baltyk2013@o2.pl haslo: baltyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Hej, Założyłem takie forum o wyprawie http://baltyckie.phorum.pl/viewforum.php?f=1 Można pisać bez rejestracji, a będzie o wiele czytelniej niż na poczcie, bo ciężko się połapać, także ustalamy i jedziemy, bo upały nadchodzą chłopaki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.