Skocz do zawartości

[osłonki nogawek] Jak sobie radzicie z wkręcającymi się spodniami

juraski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W jeden tydzień porwałem 2 pary spodni, jeżdżę dość agresywnie i w lesie lubię mieć długie spodnie. Ostatnio wyszukałem coś takiego, czekam aż mi dojdą.

Korzystał ktoś z czegoś podobnego? 

http://allegro.pl/opaska-na-nogawke-ochraniacz-oslonka-5-kolorow-i3356606740.html#tabsAnchor

Lepsze od tradycyjnych spinaczy, elastyczne najtańsze jakie znalazłem,  używał ktoś? Jak wy sobie radzicie? Kiedyś oplątywałem nogawki taśmą do pakowania.

Napisano

Koleżanka codzienie brała z biurka w pracy gumkę recepturkę, a do pracy jeździła z podwiniętą prawą nogawką. Ja poradziłem sobie kupując spdnie Humvee oraz Singletrack II od endury, a dodatkowo w pudle od prawie roku leży osłona na łańcuch, ale chyba działała by lepiej gdybym ją zamontował.

Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2

Napisano

sznurówka, sznurek co tam masz pod ręką

Widzę, że patenty przeróżne więc na pewno i ten mój zadziała :) Co do sznurówek to będzie to bardziej estetyczne :)

Napisano

Najtaniej i najprościej (no chyba że ktoś totalnie nie umie obsługiwać igły i nitki) - metr szerokiej gumy. Patent sprawdzony, zwłaszcza że pasmanterie mam pod blokiem :)

Napisano

Zależy jak i gdzie i w czym się jeździ. Jak na uczelnie to podwijam nogawkę i jazda, jeśli tak jak ty piszesz, że po lesie to mam kilka par spodni dresowych( potocznie dresów  :icon_cool: ) które mają zwężany dół. W sam raz na rower to pasuje ciężko mi powiedzieć jak się nazywają ale to bardziej takie do treningów piłkarskich.

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://allegro.pl/opaska-na-nogawke-ochraniacz-oslonka-5-kolorow-i3379955957.html

Kupiłem i są mega, mięciutkie zszyte tak, że się nie strzępią. Spodnie się nie wplątują polecam :)

Propsy z temat :) Też mam tan problem, jak większość tutaj :D Jurski, jak tam Ci się sprawdzają te paski?? Jeśli są dobre, to może sam sobie takie cuś sprawie, bo mam dosyć recepturek, związywania sznurówkami i czym sie tylko da  :verymad:

Napisano

Propsy z temat :) Też mam tan problem, jak większość tutaj :D Jurski, jak tam Ci się sprawdzają te paski?? Jeśli są dobre, to może sam sobie takie cuś sprawie, bo mam dosyć recepturek, związywania sznurówkami i czym sie tylko da  :verymad:

Opaska jest mega, w tej cenie naprawdę super rozwiązanie, estetycznie wykonana i przede wszystkim nie ma opcji by wciągnąć spodnie nawet najluźniejsze dresy :D 

http://allegro.pl/opaska-na-nogawke-ochraniacz-oslonka-5-kolorow-i3379955957.html

Napisano

Skoro tak mówisz, to chyba sobie takie kupię. :) A ten rzep się nie odkleja? Nic sie z nim nie dzieje?

Rzep mocny i fajnie trzyma a jeżdżę trochę freeridowo i fourcrosowo :) 

Najlepszym sposobem jest po prostu kupno spodni rowerowych.

heh mówisz o rurkach jak na bmx? Niektóre większe spodnie do lasu też się wplątują. A spodnie dobrej firmy to spory koszt. Tu mam tanie rozwiązanie i mogę jeździć w czym chce czy po mieście czy w lesie :D

Napisano

Ja używam gumeczki wyciętej z górnej części skarpety, rozmiar w sam raz i jakoś nie za specjalnie rzuca się w oczy a spełnia swoje zadanie jak należy.

/wytapatalkowane z soli

Napisano

Ja używam gumeczki wyciętej z górnej części skarpety, rozmiar w sam raz i jakoś nie za specjalnie rzuca się w oczy a spełnia swoje zadanie jak należy.

/wytapatalkowane z soli

To też w sumie dobry pomysł :)

Napisano

To też w sumie dobry pomysł :)

Jak to mówią proste rozwiązania są najlepsze, ale ja zakupu nie żałuję raz wydane a na pewno posłuży parę sezonów 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...