Leniu Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Witam, Nadszedł dzień kiedy to chcę zmienić ramę w swoim starym rowerze lecz nie orientuję się za bardzo w temacie i dlatego chciałem prosić o radę. Plan jest taki że kupuje nową ramę, dokupuje amortyzator i/lub tarcze mechaniczną na tył a resztę przekładam ze swojego starego authora mystic'a - który już kiedyś był upgrade'owany ale nie pamiętam w tej chwili co tam mam...nieważne. Wybór padł na ramę Kross hexagon X ze względu na to że lubię sobie pojeździć w terenie a jednocześnie mieć w miarę wygodną pozycję. Wyczytałem że seria Level Krossa to sportowa rama a co za tym idzie pochylona sylwetka ... a mnie już bolą plecy od takiej pozycji No dobra...Hexagon wydaje mi się OK ale może polecicie mi jakieś ramy innych firm które są w miarę wygodne? budżet tak do 800zł, wzrost 176cm, noga 79cm dziękuję
Leniu Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 hexagon to już przeszłość.... Ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć Accent Tormenta w rozmiarze 19 to szukam czegoś innego do wyboru mam Amoeba lub jakaś Birma ...a może Accent Ranger. No właśnie ...co możecie powiedzieć o tym "nowym" Rangerze? Szukam ramy z pivotami ... ale jak nie znajde to trzeba będzie składać coś na tarczach :/
nemo2009 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Myślę,że ta rama mogłaby cię zainteresować.Ma dobrą geometrię.Dla ciebie raczej wielkość M,to jest 44 cm. http://www.centrumrowerowe.pl/rowery-i-ramy/ramy-rowerowe/mtb-hardtail/xc-enduro/p,rama-peak-bialo-czarno-grafitowa-accent,161606.html
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Witam Przepraszam że podpinam się pod temat ale goni mnie kupno roweru . Mam okazje kupić tegoroczny mało znany rower niemieckiej firmy DIAMANT na całkiem niezłym osprzęcie , i pytam się was czy ten rower jest wart wydania 2100 zł jako używany nowy kosztuje nieco ponad 4000 zł w przeliczeniu. Rower ma widoczne ślady użytkowania ryski zadrapania itp , ale ogólnie wygląda na prawie nowy patrząc na napęd. Osprzęt RAMA- 6061 AL DOUBLE BUTTED ALUMINIUM STERY- C4 RE 1-66 AMORTYZATOR- F1RST RST FELGI- XTB 26 OPONY-CONTINENTAL DOUBLE FIGHTER II HAMULCE - SHIMANO BR-M445 KORBY- Truvativ 5D PEDAŁY- SHIMANO SPD M 520 PRZEZUTKI PRZÓD - SHIMANO DEORE XT PRZEŻUTKI TYŁ - SHIMANO DEORE XT MANETKI - SHIMANO DEORE Piasta przód- C4 Piasta tył- SHIMANO DEORE Czy jest wart wydania 2160 zł z przesyłką Przepraszam za offtop Rower zarezerwowałem , rozmawiałem i dowiedziałem się że facet sprowadza rowery. Mam obawy że to kradziony :/ http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/62/27/56/3362275607 http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/62/27/56/3362275607_3
Kiciok Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Jeśli masz choć najmniejsze obawy, że jest kradziony, to go nie kupuj. Lepiej kup inny, nawet trochę droższy. Nie wiem czy wiesz, ale jeśli okaże się, że był kradziony, to masz problem + przepadek mienia. Zwrotu ceny możesz żądać od sprzedającego tylko poprzez drogę sądową.
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 No tak na pierwszy ogląd rower wydaje się być cacy ale , piasta przednia od cannondale mi nie pasuje do całości. No i mało znana marka , ale z kolei cena jest dobra .
tor23 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Ale koszyk to jakiś mistrz zakładał :-) Niech poda nr ramy i sprawdź na policji czy jest w bazie danych. Po wyglądzie korby to wg mnie ma przebieg minimum 5000
Kiciok Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Niech poda nr ramy i sprawdź na policji czy jest w bazie danych. Nie ma takiej opcji. Musisz iść z rowerem. Tak samo jest z telefonami, nie sprawdzą podanego imei'a.
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Dzięki tak właśnie zrobie przed zakupem No i zastanawiam się jak można tak zajechać napęd korbowy w kilka miesięcy 0_o Cały obśrupany do metalu.
tor23 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Masz rację Kiciok, zapomniałem o tym. W bazie SIS towar tylko na miejscu :-)
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Ale pomijając to , czy to dobry rower jak za tą cenę ? Myśle że jakbym go kupił to wymienie tylko korbe na dore i Łańcuch i będzie dobry sprzęt.
nemo2009 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Myśle że jakbym go kupił to wymienie tylko korbe na dore i Łańcuch i będzie dobry sprzęt. Myślisz,że w rowerze zużywa się tylko korba?Po niej i po kasecie to widać. Za 2000 zł można kupić przyzwoite,nowe rowery na wyprzedażach w sklepach internetowych.Po co się pchać w używane.
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Będe mieć tylko 2400 razem z przesyłką i staram się wybrać najlepszy rower , z dobrej klasy osprzętem. Myślałem o Author Spirit za 2400 zł wyprzedaż , a może polecisz coś dobrego do wagi powyrzej 140 kg ?
tobo Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Ten Diamant to norweska marka, czyli norweski dizajn, chińsko-tajwańska realizacja
Daniel93ss Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Dzięki , ale warto się nim interesować , czy odpuścić i kupić nowego authora Spirit ? Pozdrawiam
tobo Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 To marka dużego norweskiego sieciowca sportowego G-Sport. O potencjalnym zainteresowaniu może decydować np geometria a tej nie znam.
Rulez Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Ale pomijając to , czy to dobry rower jak za tą cenę ? Myśle że jakbym go kupił to wymienie tylko korbe na dore i Łańcuch i będzie dobry sprzęt. Z korbą Deore i nowym łańcuchem wyjdzie tyle co ten : http://www.decathlon.pl/81-2012-id_8168918.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.