Skocz do zawartości

[Rama] Nowa rama i stare bebechy...

Leniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nadszedł dzień kiedy to chcę zmienić ramę w swoim starym rowerze lecz nie orientuję się za bardzo w temacie i dlatego chciałem prosić o radę.

Plan jest taki że kupuje nową ramę, dokupuje amortyzator i/lub tarcze mechaniczną na tył a resztę przekładam ze swojego starego authora mystic'a - który już kiedyś był upgrade'owany ale nie pamiętam w tej chwili co tam mam...nieważne.

Wybór padł na ramę Kross hexagon X ze względu na to że lubię sobie pojeździć w terenie a jednocześnie mieć w miarę wygodną pozycję. Wyczytałem że seria Level Krossa to sportowa rama a co za tym idzie pochylona sylwetka ... a mnie już bolą plecy od takiej pozycji  :)

No dobra...Hexagon wydaje mi się OK ale może polecicie mi jakieś ramy innych firm które są w miarę wygodne?

budżet tak do 800zł, wzrost 176cm, noga 79cm

dziękuję

Napisano

hexagon to już przeszłość....

Ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć Accent Tormenta w rozmiarze 19 to szukam czegoś innego

do wyboru mam Amoeba lub jakaś Birma ...a może Accent Ranger.  No właśnie ...co możecie powiedzieć o tym "nowym" Rangerze?

Szukam ramy z pivotami ... ale jak nie znajde to trzeba będzie składać coś na tarczach :/

Napisano

Witam

Przepraszam że podpinam się pod temat ale goni mnie kupno roweru .

Mam okazje kupić tegoroczny mało znany rower niemieckiej firmy DIAMANT 

na całkiem niezłym osprzęcie , i pytam się was czy ten rower jest wart wydania 2100 zł jako używany

nowy kosztuje nieco ponad 4000 zł w przeliczeniu.

Rower ma widoczne ślady użytkowania ryski zadrapania itp , ale ogólnie wygląda na prawie nowy patrząc na napęd.

Osprzęt

RAMA-   6061 AL DOUBLE BUTTED ALUMINIUM 

STERY-   C4 RE 1-66 

AMORTYZATOR-  F1RST   RST

FELGI-  XTB 26 OPONY-CONTINENTAL DOUBLE FIGHTER II 

HAMULCE -  SHIMANO BR-M445 

KORBY-  Truvativ 5D 

PEDAŁY-  SHIMANO SPD M 520 

PRZEZUTKI PRZÓD -  SHIMANO DEORE XT 

PRZEŻUTKI TYŁ -  SHIMANO DEORE XT

MANETKI -  SHIMANO DEORE 

Piasta przód-  C4 

Piasta tył-   SHIMANO DEORE

Czy jest wart wydania 2160 zł z przesyłką

Przepraszam za offtop 

Rower zarezerwowałem , rozmawiałem i dowiedziałem się że facet sprowadza rowery.

Mam obawy że to kradziony :/

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/62/27/56/3362275607

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/62/27/56/3362275607_3

Napisano

Jeśli masz choć najmniejsze obawy, że jest kradziony, to go nie kupuj.

Lepiej kup inny, nawet trochę droższy.

Nie wiem czy wiesz, ale jeśli okaże się, że był kradziony, to masz problem + przepadek mienia. Zwrotu ceny możesz żądać od sprzedającego tylko poprzez drogę sądową.

Napisano

No tak na pierwszy ogląd rower wydaje się być cacy ale , piasta przednia od cannondale mi nie pasuje do całości.

No i mało znana marka , ale z kolei cena jest dobra .

Napisano

Ale koszyk to jakiś mistrz zakładał :-) Niech poda nr ramy i sprawdź na policji czy jest w bazie danych. Po wyglądzie korby to wg mnie ma przebieg minimum 5000

Napisano

Niech poda nr ramy i sprawdź na policji czy jest w bazie danych.

Nie ma takiej opcji.

Musisz iść z rowerem. Tak samo jest z telefonami, nie sprawdzą podanego imei'a.

Napisano

Dzięki tak właśnie zrobie przed zakupem :)

No i zastanawiam się jak można tak zajechać napęd korbowy w kilka miesięcy 0_o

Cały obśrupany do metalu.

Napisano

Ale pomijając to , czy to dobry rower jak za tą cenę ?

Myśle że jakbym go kupił to wymienie tylko korbe na dore i Łańcuch i będzie dobry sprzęt.

Napisano

Myśle że jakbym go kupił to wymienie tylko korbe na dore i Łańcuch i będzie dobry sprzęt.

Myślisz,że w rowerze zużywa się tylko korba?Po niej i po kasecie to widać.

Za 2000 zł można kupić przyzwoite,nowe rowery na wyprzedażach w sklepach internetowych.Po co się pchać w używane. 

Napisano

Będe mieć tylko 2400 razem z przesyłką i staram się wybrać najlepszy rower  , z dobrej klasy osprzętem.

Myślałem o Author Spirit za 2400 zł wyprzedaż , a może polecisz coś dobrego do wagi powyrzej 140 kg ?

Napisano

To marka dużego norweskiego sieciowca sportowego G-Sport. O potencjalnym zainteresowaniu może decydować np geometria a tej nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...