Skocz do zawartości

[rower] Stary KTM Formula, renowacja czy złom

azetsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Niestety moja wiedza w temacie rowerów bardzo kuleje, a wyciągnąłem swój stary rower i chciałbym go doprowadzić do stanu używalności. Największym problemem był luz na połączeniu suportu i korby (wielowypust, tak to się chyba nazywa) z lewej strony. Albo wyrobił się sam wielowypust albo śruba wewnątrz ponieważ po przejechaniu ~10 min cała korba się luzuje. Wyciągnięcie samej śruby jest dość kłopotliwe bo jest w jakiś sposób na stałe przytwierdzona do korby. W dwóch serwisach w którym byłem z tym rowerem powiedziano mi, że tej części (korby) już nie znajdę i z roweru nic nie będzie. Czy jest jakiś sposób na naprawę tego problemu? Wymiana całego suportu wchodzi w grę czy rozmiar rury w którą wchodzi suport też ma znaczenie? Przerzutka z tyłu z tego co pamiętam czasy świetności też już ma za sobą więc prawdopodobnie przydałaby się jej wymiana. 

Link do galerii ze zdjęciami: http://imageshack.us/g/1/10214130/

Za wszelkie porady z góry dziękuję,

Pozdrawiam

Napisano

Jakaś porada czy da się zamontować inny suport w miejsce starego czy suporty mają swoje rozmiary i do tej ramy nic nie znajdę?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jakaś porada czy da się zamontować inny suport w miejsce starego czy suporty mają swoje rozmiary i do tej ramy nic nie znajdę?

Witaj, niestety nie umiem odpowiedziec dokładnie na co sie da zamienic poza tym , że sie da ale jeszcze zmiana kasety jest niezbedna bo z tyłu masz na ostro. Ale chętnie kupię od Ciebie kompletny z ramionami i tarczą suport FF. daj znaka jeżeli Cie to interesuje- marek@3think.pl lub sms oddzwonie 502200965

pozdrawiam

MArek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...