Skocz do zawartości

[kaseta-budowa]

Lysiak

Rekomendowane odpowiedzi

Bez zbednych ceregieli, jak ktos wie albo dysponuje linkami, rysunkami, to prosze bardzo o udostepnienie ich tu. Chcialbym sie zapoznac z budowa kasety i dowiedziec sie jak moge zkasowac ewentualny luz na kasecie. Z gory wielkie dzieki :)

Jesli chodzi o skasowanie luzu w bebenku to jest to mozliwe. W mojej Deorce w srodku bebenka sa podkladki dystansowe 2 x 0,2 mm, ktore wlasnie sluza do kasowania luzow w bebnku. U siebie wyciagnalem jedna podkladke i dorobilem ja z blachy 0,1 mm.

Bylem w serwisie i faktycznie luz ten jest nieszkodliwy, aczkolwiek jesli kogos drazni to mozna go skasowac za pomoca podkladek. Pogadalem z serwisanetem o przebiegu takiego zabiegu i faktycznie bez kluczy specjalnych bylby nie maly problem. Tak wiec rezygnuje na razie z pozbycia sie go i dziekuje za wszystkie opdowiedzi. Znow sie czegos nauczylem :excl:

• Mod Team
Pogadalem z serwisanetem o przebiegu takiego zabiegu i faktycznie bez kluczy specjalnych bylby nie maly problem.

Z tego co pamiętam to tam nie potrzeba żadnych specjalistycznych kluczy tylko imbysa 10mm i niemałych umiejętności. Trudne jest to do zrobienia i raczej nie warto bo jak ktoś tu już wspomniał mały luz jest zawsze. Z tymi cienkimi podkładkami to pewnie tak jak w wolnobiegu, kiedyś walczyłem z luzami w wolnobiegach właśnie.

Z tego co pamiętam to tam nie potrzeba żadnych specjalistycznych kluczy tylko imbysa 10mm i niemałych umiejętności. Trudne jest to do zrobienia i raczej nie warto bo jak ktoś tu już wspomniał mały luz jest zawsze. Z tymi cienkimi podkładkami to pewnie tak jak w wolnobiegu, kiedyś walczyłem z luzami w wolnobiegach właśnie.

U mnie wystepuje cos w rodzaju imbusa z 12 scianami, zwykly imbus 10mm muglby sie slizgac na tej konstrukcji, pozniej trzbaby bylo odkrecic 8 i 7 zebatke (nie mam klucza do kasety) no i przydaloby sie miec jeszcze taki kluczyk z wycinkiem lancucha do przytrzymania. Ja nieposiadam jeszcze tych kluczy. jeszcze :)

• Mod Team
U mnie wystepuje cos w rodzaju imbusa z 12 scianami

Mógłbyś zrobić fotkę? Ciekawi mnie jak to dokładnie wygląda bo u siebie używałem imbusa. A kasetę ściągasz najpierw, dopiero potem dobierasz się do bębenka. Przytrzymać można po prostu łańcuchem :)

Zdjecia nie zrobie bo juz z powrotem kolo na rowerze. Poprostu imbus z 2-krotna iloscia scianek (nawet wiecej nie liczylem), wyglada to baradziej jak gwiazdka (ale nie jest gwiazdka). Kurde naprawde ciezko to napisac co sie widzi czasami, moge zapewnic ze to nie byl klasyczny imbus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...