Skocz do zawartości

[hydrauliczne ] shimano 395 160/160

Winmaar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym kupić Cube'a nature pro 2013, ale martwią mnie hamulce, o których nigdzie nie mogę nic znaleźć. Czy ktoś mógłby mi pomóc i coś o nich powiedzieć? z góry dziękuję.
Czy ewentualnie lepszy byłby kross evado 5.0 z avid elixir 3?

Hamulec praktycznie nie różni się od "wyższego" modelu 445, najbardziej znacząca różnica jest w konstrukcji odpowietrznika, który zamiast klasycznego odkręcanego nypla posiada śrubę blokującą. Hamulec ten dzieli zapewne wiele z modelem 445 co oznacza że w niższych temperaturach może być na nie podatny. Dla osoby jeżdżącej w sezonie wiosenno-letnim nie będzie to jednak miało znaczenia. Klocki takie same co do kształtu jak w 445.

• Mod Team

W hamulcu olejowym, jak jest dobrze wykonany po 10 latach będzie ok, wiem bo miałem nastoletnią magure i nic sie jej nie działo. Avidy ulegają biodegradacji po okresie 2 lat (o ile wcześniej sie nie zepsują) ... a części zamienne dorównują cenie hamulca.

Miałem hamulce Avida, do ich pracy nie mogę sie przyczepić, bardzo ładnie pracowały, ale membrany sie przeżarły, zaczęły cieknąć, koszt naprawy 100zł za komplet ... dzięki fest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...