Rabus Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) http://www.wykop.pl/ramka/1548277/prawie-ukradli-mi-rower/-Amortyzator SR Suntour XCR LO-Hamulce Shimano Deore BR/BL-M590-Opony Schwalbe Smart Sam 26x2,1 x2-Kierownica MTB-AL-102BT FOV -Siodełko San Marco Ponza Power (jeździłem dosyć często w dżinsach na uczelnie, niebieskie ślady na białych literkach)-Piasty Shimano FH-RM65; Shimano HB-RM65Gdańsk. Policja umorzyła sprawę po 2 dniach, zanim w ogóle zdążyłem przynieść papiery od roweru, zgłosiłem przez znajomą sprawę do wszystkich lombardów w Gdańsku. W sumie u sąsiada obok też buchnęli rower parę dni wcześniej, więc na mickiewicza radzę chować rowery bardzo głęboko... Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Rabus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ręce opadają na takie bydło..... Jedyne rozwiązanie - rower hołm, nawet pod sufitem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ręce opadają na takie bydło..... Jedyne rozwiązanie - rower hołm, nawet pod sufitem... Ale ulocki kryptonita polecam. Ramę nadal mam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 U mnie część komponentów pidlock trzyma, więc co najwyżej napęd zniknie. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxcv1679 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ręce łamać gnojom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 No i po co? Za miesiąc się zrosną. Nie lepiej, żeby nie odrosły? Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Pięknie jednak w Polską pomysłowość nie mogę zwątpić. To musiał być ktoś z osiedla. Przecież musiał wiedzieć co stoi i gdzie. No i teraz tylko sprzęt podpuchę, jakaś kamerka, a jak gnoja się dopadnie to samosąd, a jak ma jakieś fanty przy sobie też mu ulżyć z nimi. Jestem z Gdańska, kiedyś u mnie na dzielnicy różne kradzieże były, z tym że jak ktoś z dzielni się dowiedział kto to był to miał lipę a jak swój to lepiej żeby się nie pokazywał. Szkoda słów na taką patologię. Mendy społeczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oWsa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Widzę że w Gdańsku wyspecjalizowany serwis grasuje, mógłbyś podać linka albo chociaż firmę tego ulocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Widzę że w Gdańsku wyspecjalizowany serwis grasuje, mógłbyś podać linka albo chociaż firmę tego ulocka Kryptonite, ten za 250zl, long, pomaranczowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Kryptonite, ten za 250zl, long, pomaranczowy This is KRYPTONITE EVOLUTION SERIES 4 LS! na allegro jest za 199 złotych z dostawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modoc Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Wyślij do kryptonite niech zapłacą tobie za reklame Wysłane z Nokii 3310 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Wyślij do kryptonite niech zapłacą tobie za reklame Wysłane z Nokii 3310 Oj, wysłałem Patryk... Glad we could help secure your ride for the year, but so sorry they took the other parts.. -PDGuy Ot, szukałem jakiegoś pozytywnego aspektu całej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Tylko jedno mnie zastanawia - zainwestowałeś w ulocka , a nie zapiałeś wraz z nim tylnego koła - why? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Pierwszy post się kłania. Napisał że zawsze wszystko spina, ale tego dnia mu się nie chciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 @Shootee Wybacz, ale czytam ze zrozumieniem i nic tam takiego nie ma. Dwa nawet w linku na wykopie jest tylko o oplataniu kół ( jak mniemam dodatkowe oplataniu przodu i może też tyłu ), ale nic o zapinaniu ulocka również za tył, co jest przecież zwłaszcza przy długim ulocku podstawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 @Shootee Wybacz, ale czytam ze zrozumieniem i nic tam takiego nie ma. Dwa nawet w linku na wykopie jest tylko o oplataniu kół ( jak mniemam dodatkowe oplataniu przodu i może też tyłu ), ale nic o zapinaniu ulocka również za tył, co jest przecież zwłaszcza przy długim ulocku podstawą. @Rabusek: jeśli dokupisz sobie brakujące części do roweru, zapinaj na przyszłość ulocka przez tylnie koło i ramę - myśle, że powinno się tak dać (w przypadku łańcucha się da). Ale jak widać na twoim przypadku trzeba pomyśleć nad zabezpieczeniem przedniego koła... @barteqck: ZAWSZE tak robie, tylko tu się po prostu nie da, bo jest za wysoko grzejnik. Zawsze zapinam o trójkąt + koło i do tego kabel przez przednie koło... W każdym razie - okazało się że rower buchnięty sąsiadowi był warty bagatela 400zł, z pewnością kradnie ktoś kto się na rowerach zna :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 W każdym razie - okazało się że rower buchnięty sąsiadowi był warty bagatela 400zł, z pewnością kradnie ktoś kto się na rowerach zna :> Wybacz ale jeśli ktoś łasi się na rower za 400zł to raczej nie znawca tylko typowy osiedlowy złodziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon16 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 TO JEST POLSKA JAK NIE SCHOWASZ TO NIE MASZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Wybacz ale jeśli ktoś łasi się na rower za 400zł to raczej nie znawca tylko typowy osiedlowy złodziej Ironia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabus Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 http://www.wykop.pl/link/1597085/zlikwidowano-dziuple-z-kradzionymi-rowerami-poznajesz-swoj/Zapaliła się iskierka nadziei, ale po telefonie niestety nie ma mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ale ulocki kryptonita polecam. Ramę nadal mam ... Gdybys ja zapial jak nalezy, czyli za rame i za kolo, to moze zniecheciloby ich do rozkradania roweru. Ludzie zapinajcie rowery jak najbardziej skutecznie. Zawsze jak sie tylko da za rame i tyne kolo. Swoja droga to dziwie sie, ze nie ucieli tej lipnej,starej rurki od kaloryfera, byloby szybciej i skuteczniej. Ps. Rece ciac a nie lamac, nie odrosna i bedzie wiadomo, kto to taki Pps. Gdzie ten rower stal przy kaloryferze? Musieli miec troszke czasu by rozmontowac wszystko, no i spokojnie sie oddalic z takimi gratami w rekach. A moze leza gdzies po sasiedzku za drzwiami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONONOWICZ Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Głupota właścieciela nie zna granic. Prędzej czy później i tak by się to stało. Będziesz miał nauczkę aby nie zostawiać roweru na klatce. "Jeśli niedoszli złodzieje roweru (bo w sumie pół roweru zostało) się ze mną skontaktują, wycofam sprawę kradzieży." Zapewne przyjdą i przeproszą. Piszesz "niedoszli" czyli kradnąc pół roweru nie jest się złodziejem ? Zaraz zajumam komuś samochód z przyczepą. Przyczepę odepnę i nie będę złodziejem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastiano1980spd Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Chyba złodzieje dawali Ci do zrozumienia ,że miałeś części zmienić na lepsze ;P A tak poważnie rama jest najdroższa w rowerze więc istnieje nadzieja ,że go odbudujesz w co wierzę. i czego Ci życzę =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi