Tofi Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Nawet jak nie dostaniesz, to dostaniesz gwintowniki, hyba, że A. Słodowy to dla Ciebie jakiś mit. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 O czym Ty do mnie rozmawiasz...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ja zrobiłem to tak jak poniżej, wala mi się tego od cholery w garażu więc wykorzystałem to do zamontowania koszyka bez wiercenia. http://allegro.pl/tasma-zaciskowa-opaski-trytki-450-x-4-8-100-sztuk-i3414254999.html http://allegro.pl/podkladki-do-mebli-silikonowe-15-mm-9-szt-i3435685496.html Silikon zabezpiecza rame przed porysowanie i koszyk przed przesuwaniem Trytki zaciskają. Cały montaż w 2 minuty, trzyma się bardzo mocno. Można też dodatkowo podkleić taśma dwustronną montażową, ale to jużraczej przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Pisalem juz, mocowanie na zaciski mnie nie interesuje. Wyglada to bardzo kiepsko i nie jest tak stabilne jak byc powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 O czym Ty do mnie rozmawiasz...? Można nagwintować zwykłe nity grzybkowe. Zaciągasz, kalibrujesz i gwintujesz. Koszt - kilka groszy jak masz narzędzia. Nowy gwintownik, to kilka złotych, więc w zasadzie tyle samo co wysyłka nitonakrętek. Jeżeli zdecydujesz się na gwintowanie nitów, to nie zapomnij przed zaciągnięciem nita naciąć pilnikiem trójkątnym ząbka w otworze, aby nit ci się nie obracał podczas gwintowania. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Gwint to około 20% średnicy wkrętu. Trzeba mieć baczenie, żeby nie okazało się, że z nitu wiele nie zostanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Po pierwsze, to pomysł cholernie głupi. Po drugie, weź Tofi przeczytaj jeszcze raz mój post i spróbuj zrozumieć o co zapytałem, bo widocznie czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Gwint to około 20% średnicy wkrętu.10% a gwint pasowany 11%, ale faktem jest, że trzeba się naszukać odpowiednio dużych nitów które dadzą się przerobić na nitonakrętki pod bidon. przeczytaj jeszcze raz mój post i spróbuj zrozumieć o co zapytałem Czy [...] dostane nitonakretki? Nitonakrętki to specjalizowany produkt. Nawet w sklepie stalowym nie dostaniesz, bo przeciętnemu człoiekowi są one zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.