maniekczewa Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 witam Mam do kupienia rower Specialized Pitch Comp, nie wiem dokładnie który rok dokładnie tego modelu jest ale sądzę że będzie to 2009. Chciałbym się dowiedzieć doświadczonych ludzi w tym temacie czy ten rower i jego osprzęt dzisiaj jeszcze zdaje egzamin, szukałem po forach opinii na temat tego roweru ale praktycznie nie ma żadnych wzmianek o tym rowerze, jedynie znalazłem dwa artykuły w gazecie ale wolałbym poznać opinię ludzi którzy użytkowali taki sprzęt lub osprzęt dłużej niż tylko na czas testu w gazecie. będę wdzięczny za pomoc w podjęciu decyzji pozdrawiam
Rulez Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Przecież to nie jest rower z 1999, tylko z 2009 ?, jeśli osprzęt nie uległ naturalnemu zużyciu, to sam rower spełnia obecne założenia konstrukcji rowerów, ma sprawdzony system zawieszenia horst-link, damper ma słaby, ale na początek wystarczy.
maniekczewa Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 Mam okazję testować ten rower przez najbliższy tydzień takżę będę mógł go sprawdzić, po wczorajszej jeździe zastanawia mnie jakie ciśnienie powinno być w tylnym amortyzatorze, próbowałem poszukać na stronie producenta ale są tylko informacje o wadze i skoku amortyzatora. Gdy wsiadłem na niego rower sporo poszedł w dół a ważę tylko 70kg, fakt że rower stał przez ostatnie 1,5 roku nie używany także może trzeba uzupełnić ciśnienie w amortyzatorze. Cena za ten rower wynosi około 2800zł, jedyny mankament to ułamana jedna z rączek manetki od przerzutek przednich, myślę że to dobra cena.
General Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Na stronie speca są manuale w pdf do rowerów i damperów. Ewentualnie mozesz poszukac na stronie foxa. Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2013 A po jaki kij manuale? Damper/amor ustawia sie tak aby SAG byl poprawny... W przypadku roweru ze skokiem takim jak Piczka bedzie to 25-30% skoku tloka... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.