Skocz do zawartości

[Rower] MTB do 1500zł

Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na poczatku chcialem sie przywitac bo jest tu nowy :)

Cieplo sie zrobilo na dworze wiec pomyslalem sobie ze przydalby sie jakis rower :).Przeczytalem juz troche tematow z forum i nie wiem za bardzo co wziac

moje typy :

1. Merida MATTS 80 - D (cena ok 1550zl)

2. Unbike Evolution

3. Cross Level A4 (tylko on kosztuje 200zl wiecej )

Moze mi cos innego zaproponujecie ?

Napisano

A do czego Ci ten rower jest potrzebny ??

ps - u mnie też ciepło tj. 10 stopni i deszcz leje :D

ogolnie to bede jezdzil po miescie,czasami moze wyskocze na jakas polna droge z dolami :)

u mnie 20° jest,slonce swieci,tylko troche wiatr wieje :)

Napisano

Lepiej już kupić zwykłego evo na v-brakeach, bo te tarcze są słabej jakości i niepotrzebnie wydawać kase. Najlepiej byłoby gdybyś dozbierał do levela 4 ale jak nie masz siana to evo bedzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Pozdro

Napisano
Lepiej już kupić zwykłego evo na v-brakeach, bo te tarcze są słabej jakości

Bzdura akurat te tarcze wcale nie są słabej jakości !!!

Ale ja polecam raczej - Kross Level A2 (oczywiście lepszy jest Level A4 i jeśli możesz dołożyć to go bierz)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ;) Postanowiłem z rodzicami że kupuje nowy rower i potrzebny mi jest rower do jezdzenia po miescie i nie raz na wypad do lasu na cięzsze terene, Co polecacie do 1500zł ?? ;) Pozdro

Napisano

i nie ten dział, i temat tak troche głupio nazwany :)

ale sie nazbierało takich tematów roweru do 1500zł :)

Napisano

Witam :) Postanowiłem z rodzicami że kupuje nowy rower i potrzebny mi jest rower do jezdzenia po miescie i nie raz na wypad do lasu na cięzsze terene, Co polecacie do 1500zł ?? ;) Pozdro

Biria

Napisano

tu jest link jakby ktos potrzebował: http://www.hasabike.com.pl/rowery/mtb26full/sl/sl.html

ale według mnie odpuść sobie ten rowerek, osprzetowo to ten rowerek wyglada jakby kosztował 600zł

a ciekawe ze waży tylko 12.6kg, jakos mi sie w to wierzyc nie chce. Do jazdy po lesie nie potrzeba Ci ramki full, a pozatym wydaje mi sie ze za taka kase to ta ramka nie bedzie wiele warta :)

Napisano

przeczytalem tych pare tematow ;) ale nadal nie moge znalesc jakiegos odpowiedniego rowerku ;) Najlepiej chcialbym aby byl z tarczowkami :]

Napisano

w tej cenie to raczej nie dostaniesz dobrych tarczówek, no chyba ze Unibike Evolution ma chyba tarczówki Avida to one moze beda cos warte, ale znowu reszta roweru nie bardzo jest w ciężki teren :)

Napisano

Tak jak pisze Ralf, zapomnij o dobrych tarczówkach (mechanicznych) w rowerze za 1500zl. Ja np. kupiłem na allegro GIANT'a Yukon'a model 2005 z V'kami za 1557zł i jestem z niego bardzo zadowolony. Poszukaj na allegro jakichś wyprzedaży rowerów z zeszłego roku - chociaż małe szanse, ze coś jeszcze zostało. No i szukaj na forum, na pewno coś najdziesz dla siebie. :033:edir dał Ci lekture na miesiąc chyba :(

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

witam wszystkich userow tego forum.

zarejestrowalem sie dopiero teraz ale od dawna czytam wasze wypowiedzi.

wiem, wiem, temat walkowany mln razy, ale zawsze macie sprzeczne zdania a to mi nie pomaga.

ale do rzeczy:

mam 75kg 180cm wzrostu. jezdze glownie w trasy <50km laskiem (mieszkam w fajnej okolicy :() czasami wypad w gorki ale rzadko. lubie tez czasami osignac jakas fajna predkosc na szosie. rower niestety bedzie sluzyl rowiez do dojazdow do szkoly/sklepu.

chodzi o rower juz zlozony, ew. jakies wymiany od razu w sklepie. choc nie znam sie zbytnio na sprzecie jako ideal wymyslilem cos takiego:

rama... tu najwiekszy dylemat :) alu7005 19-21"

amortyzator suntour xcr lo 100mm (to chyba to samo co xcp75 lo)

kola... obrecze ktore nie beda sie centrowac na kraweznikach/korzeniach/dziurach w polskich drogach, szprychy raczej byle jakie, piasty uszczelnione, opony ritchey speedmax lub inne szybkie semislicki + zimowe

oprzet shimano alivio/sram (jaki sram ma jakosc/cene podobna do alivio?)

korba 48z - szybko jezdze

stery zintegrowane

suport na maszynowkach

sztyca/mostek/kiera alu

oczywiscie mowcie co mam w powyzszym zmienic, co nie bedzie za dobrze wspolpracowac itp. bo jak juz mowilem nie znam sie na tym

z rowerkow na oku mam

author basic sx

unibike evolution

leader fox factor

kelly's scarpe

z gory dziekuje za wyczerpujace i fachowe odpowiedzi

pozdrowerek :)

Ps jakby co to gg 3024934

Napisano

Na początek witam na forum :(.

Ja sam we wtorek zamówiłem UNIBIKE'A i czekam na niego z wielkim utęsknieniem.

Polecam Ci model UNIBIKE EVOLUTION 06. Bardzo dobry osprzęt , niezła rama. Sam niedługo będe testował. poszukaj na forum tematu o Unibike'u. Jest bardzo wiele wypowiedzi i ludzie są naprawde zadowoleni. Firma nie oszczędza po chamsku na częściach. Od razu mówie , że za pozostałą kase wymień opony bo te od Schwalbe są mierne. Rowerek wart polecenia, także ze względu na wygląd. Polecam kolor czarno-czerwony. rama 19' dla Ciebie. Czekam na wypowiedzi innych useró'w :).

Serdecznie pozdrawiam

orion50

Napisano

unibike to juz rower legenda ale bardzo ciezko go dostac a co za tym idzie raczej nie bede mogl wymienic w nim pewnych czesci na inne:

amor musi miec LO

opony jak dla mnie zbyt terenowe

gieta kiera :/

a te obrecze rodi airline to wytrzymaja krawezniki/korzenie/dziury? no i czy sa w miare lekkie? bo caly rower to 14,5kg a to raczej nie zadowala

Napisano

Witam,

polecam poszukać na Allegro. Widziałem KELLY'SA z wyższej półki np. Magnusa. już za 1500zł model 2005. Sprzęt super sam jężdżę na Magnusiku. I gorąco polecam Kelly"sa ale dopiero w grupie XC.

Pozdrawiam i udanego zakupu

Napisano

http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...l=rower+do+1500

http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...l=rower+do+1500

tu masz dyskusje na ten temat tj rowerów do 1500

to temat wałkowany prawie że codziennie .....

wystarczy wpisać w szukaj : rower do 1500 i wyskakują te tematy!!!

"wiem, wiem, temat walkowany mln razy, ale zawsze macie sprzeczne zdania a to mi nie pomaga."

Dlatego tez wiit2 trzeba ów topic przewalkowac po raz kolejny :twisted: :)

Napisano

najlepiej raz a pozadnie, same komkrety starych doswiadczonych wyjadaczy, a nie "kazdy chwali to na czym jezdzi" moze nawet przykleic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...