CzikO Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Też już próbowałem w druga stronę ale powietrze nie leci. Tak te heble mają 4 tłoczki na zacisk dwa o większej średnicy i dwa o mniejszej. Gości w artykule twierdzi że nie umie się przyzwyczaić do twardej klamki ja znowu takie lubię a mam miękką o dużym skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Wydaje mi się że powietrze jest w zacisku ale musiał bym to organoleptycznie zbadać. Komponenty były nowe jak je montowałeś w całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Tak komponenty wszystkie nowe. Może te powietrze siedzi między tłoczkami a korpusem i nie chce wyjść :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Wiele avidów ma fabrycznie za dużo płynu w układzie. Dźwignia ma minimalny skok a klocki trą o tarcze. Rezultat jest podobny do tego jaki masz u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Tu jest nagrany filmik (komórką) który przedstawia prace klamek po odpowietrzeniu i prawidłowym ciśnieniu w układzie czyli bez dodania grama oleju więcej do zacisku ( jak producent zaleca). http://youtu.be/RPhScgx3NpA Tu jest to samo tylko jak dodałem trochę oleju od strony zacisku żeby zbliżyć klocki do tarczy ale żeby nie ocierały. http://www.youtube.com/watch?v=u8GIsCNTQoQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 No widać ze skok sie delikatnie zmniejszył. Pytanie pozostaje ciągle takie samo, dlaczego klamki twardnieją ... ? Przecież przy zwyczajnej jeździe kilki km i nie specjalnym hamowaniu nawet sie hamulec nie zagrzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 No dokładnie a czasem to aż boje się że uszczelki puszczą taka twarda klamka się robi. Ale najlepsze to jest to że klocki nie wyciska do tarczy co bardzo mnie dziwi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 W jakiej pozycji zostawiasz rower w piwnicy? Moim zdaniem powinieneś zdemontować zaciski z ramy klamki ustawić w pozycje serwisową i trzymając zacisk w reku tak go obracać aby nakierować powietrze do odpowietrznika lub do klamki i tak wtłaczać i odsysać płyn, w międzyczasie zawsze po zakręceniu odpowietrznika naciskam normalnie klamkę żeby z niej też pozbyć się pęcherzyków i zawsze wylatują. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Szczerze powiedziawszy pierwszy raz takie coś słyszę. Pomyślmy co sprawia ze klamki tracą skok jałowy. Schemat jest prosty, klamka tłoczy płyn w tłoki, one sie poruszają. Skoro klamka robi sie twarda to by można było założyć iż np płyn zwiększył swoją objętość w jakiś magiczny sposób, ale wtedy tłoki by sie rozeszły. Na moją logikę klocki muszą sie rozjeżdżać aż do tarcz bo ... no bo nie ma innego wyjścia, pytanie tylko dlaczego sie tak dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Nie ma czynnika temperatury który by miał duży wpływ na puchnięcie. Ponieważ zaciski są 4 tłoczkowe istnieje prawdopodobieństwo że zostało gdzieś powietrze, dlatego zapytałem w jakiej pozycji zazwyczaj stoi rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Tak ale powietrze w układzie zwykle zmiękcza klamkę a nie ją utwardza, chyba ze jest go minimalna ilość, wtłaczana podczas jazdy po nierównościach w układ, to by mogło być prawdopodobne. Tylko gdzie ono jest ze działa dopiero po chwili i podstaniu przechodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Jak dla mnie to też nie trzyma się kupy :/ miałem hamulce shimano od m-486, m595, m775, i m785 i w żadnych takiego zjawiska nie miałem. To przeczy prawom fizyki. Co innego gdyby klamka twardniała i tłoczki zbliżały klocki do tarczy ale takie zjawisko nie występuje. Co do pytania tobike to rower stoi na ziemi w pozycji standardowej, nie wisi i nie jest obracany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Moim zdaniem powinieneś zdemontować zaciski z ramy klamki ustawić w pozycje serwisową i trzymając zacisk w reku tak go obracać aby nakierować powietrze do odpowietrznika lub do klamki i tak wtłaczać i odsysać płyn, w międzyczasie zawsze po zakręceniu odpowietrznika naciskam normalnie klamkę żeby z niej też pozbyć się pęcherzyków i zawsze wylatują Zrobiłem jak radziłeś. Zdemontowałem hamulce z roweru. Klamki w pozycji serwisowej zawiesiłem pod sufitem na starej kierownicy. Zamiast klocków włożyłem żółty klocek serwisowy. Po odpowietrzeniu skok klamki jest w miarę ok. Jak tylko się wybiorę na przejażdżkę po bezdrożach dam znać jak wygląda sprawa twardniejących klamek. Na razie Wam dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Daj znać jak tam działają hamulce teraz. Swypnięte Topatalkiem GT-I9100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 1 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a może uszczelki puchną tak samo jak w innych shimanochach zimą utwardzając drastycznie klamkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ok tylko że mamy lipiec i po +20 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 no w sumie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 No i niestety byłem dziś w pracy rowerem zaledwie 2 km tylko że po bardzo wyboistej drodze i hamulce znowu stwardniały :/. Zrobiłem jeszcze jeden myk że zaraz po przyjeździe do domu upuściłem troszkę płynu otwierając na sekundkę odpowietrznik z rurką . Skok trochę się zwiększył ale wydaje mi się że teraz jest w sam raz. Teraz tylko czekać do wieczora, żeby nie okazało się że klamka będzie sięgać do gripa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wydaje się że usterka ustąpiła. Pojeździłem trochę i klaki już nie twardnieją. Upuszczenie oleju po utwardzeniu klamek (po dłuższej jeździe) jednak zdało egzamin Dzięki za sugestie i wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.